Duvar resimleri ve yazılarına verilen ad...



Grafiti, Graffiti,

Graffiti genel anlam olarak kamu alanlarına izinsiz kişisel yada bireysel görüşü yansıtan yazı yazmaktır. Sprey boya ile yapılan versyonu bu durumun son halidir. Duvar yazıları ve resimlerine verilen ad. Grafik sözcüğü kökeninden türetilmiştir. Graffiti, kimi çevrelerce bir sanat dalı olarak kabul edilirken, bir başka bakış açısı da, graffitiyi vandalizm olarak değerlendirmektedir. Bazı mağara resimlerini bile graffiti sayanlar vardır. Pompei' de taşlara kazınmış seks ve sosyal mesaj kaygılı graffitiler bulunmuştur.

Almanya'yı Doğu ve Batı şeklinde ikiye bölen Berlin Duvarı' nın her iki yanı protest kişilerce boyanarak, yazı ve sloganlarla grafiti uygulama alanı olmuştur. Graffiti yapanların çok büyük bir çoğunluğu kimliklerini gizlemekte ve takma isimler kullanmaktadırlar.

Türkiye'deki Graffiti uygulayıcıları;
Samet Esen, Tunç Dindaş, Cihan Uyar, İsmail Can Yalçın.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024