Sakarya iline özgü bir tür köfte...


 Islama Köfte,

Adapazarı' nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır.

Osmanlı döneminde Orta Anadolu'da yemek kültüründe ortaya çıkan köfte, daha sonra fetihlerle beraber Balkanlar, Kuzey Afrika ve Arap Yarımadası'na kadar yayılmıştır. Yöresel tatları ve çeşitleri de yanına alan köfte özellikler Türkler'in Balkanlardaki 500 yıllık yaşamında çok gelişmiş şekiller, tatlar ve isimler almıştır. Mostar Köftesi, Rumeli Köftesi, Islama Köfte, Filibe Köftesi gibi.

Malzemeler : 
Kıyma, Soğan, Bayat Ekmek İçi,  Kimyon,  Et Suyu (kemik suyu),  Ekmek Dilimleri,  
Garnitürü İçin: Domates, Biber, Soğan, Maydanoz.
 
Hazırlanışı ;
Karıştırma kabına kıymayı alın.Kıymanın üzerine bayat ekmek içi, kimyon ve soğan rendesi ilave edin ve köfte harcını yoğurun. Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın. İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Izgarada köfteleri pişirin. Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada yada yağsız tavada pişirin. 
Garnitürü için soğanı piyaz doğrayın. Maydanozu ince olarak kesin ve soğan ile beraber, harmanlayın. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın.



© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024