Cinsel gücü arttırma özelliğinden dolayı Japonya ve Çin’de ‘düğün mantarı’ olarak da bilinen mantar ...


Şitaki,

Düğün Mantarı,

 

Şitaki mantarı harika bir bağışıklık güçlendirici. Cinsel gücü arttırma özelliğinden dolayı Japonya ve Çin’de ‘düğün mantarı’ olarak da biliniyor. 


Güçlü bir antioksidan olan ve pişirme sürecinde bozulmayan ergotionein maddesi bakımından oldukça zengin. Kan dolaşımını düzenliyor, beyin kanamalarının, damar sertliğinin önüne geçiyor; böbrek yetmezliğinin, yüksek tansiyonun önlenmesinde etkili.


İçindeki lentinan maddesinin Sarcoma-180 tipi kanser tedavisinde olumlu sonuç veriyor. Lentinan vücudun virüslere karşı mücadele etmesini sağlayan interferon üretimini uyarıyor.

 

Lentinus edodes ise insan beslenmesi için gerekli bütün temel amino asitleri içeriyor. Ayrıca P, Fe ve Ca bakımından zengin içeriğiyle kemik ve diş gelişiminde önemli rol oynuyor. İçerdiği B1, B2 ve B12 vitaminleri gelişmeyi düzenlüyor, C vitaminiyse skorbit tedavisinde etkili. Az miktarda A ve E vitamini de içeren mantarın bünyesinde yüksek düzeyde bulunan ergosterol (provitamin D2) güneşte D vitaminine dönüşerek kemik ve kas gelişmesinde önemli bir rol oynuyor.

 

Antibakteriyal, antiviral özelliği var. Mide ve baş ağrılarına, hepatit B hastalığına, uykusuzluğu ve halsizliğe iyi geliyor.

 

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024