İğne oyasında uzunca bir iplik bırakılarak yapılmış düğümlü ilmek ...

Zürefa,

Öncelikle iğne oyasında kıllanacağımız araçlarımızı hazırlayalım.

1. İğne (biraz uzun, elde kolay kavrana bilecek boyutta avucunuzda ne kaybolacak nede bükük gelecek boyut ,dadelik kısmı uzunca ve sarı olanlar çok güzel oluyor  yada  iğne oyası için özel tasarlanmış iğne alabilirsiniz)


2.İp (ipimiz bolyester havlu kenarı ipi 50 numara klasik herzaman kullandıklarımızdan)

3.Kumaş
(alıştırmayı yapacağımız bez kesinlikle esnek yada tülbent ,tül parçası gibi ince hassas bez olmaması lazım.esnemeyen sağlam olması rahat ve daha kolay öğrenmeniz açısından iyidir.

4.makas (ince ağızlı nakış makası )
 

Teknik: Düğüm ve zürafa

Önce iğnemize ipimizi gçiriyoruz ilk öğrenirken ipin uzunluğu çok uzun olmamalı ,ipimizi rahat kullanabileceğiniz bir uzunlukta kesiyoruz.



İpin ucunu resimde gördüğümüz gibi kumaşın özerine koyup parmağımızla tututyoruz.


Sonra iğneyi ipin altından kumaşa batırıyoruz   (*)dikkat edin ip üstte  ve her batarkende ip iğnenin üstünde olması gerekir en önemli noktalardan bitenesi ipin iğnenin üstünde olması ,üstte olmazsa düğüm olmaz .

Daha sonra iğneye geçirilmiş ipin ikisinide tutarak (*)birbirinden ayırmadan kaydırmadan iğnenin altından dolayıp sağa doğru yatırıyoruz Ve iğnenin uç kısmından tutup yavaşpa çekiyoruz

Bu şekle gelince tam çekip düğüm oluşuyor.Düğüm oluşunca ipi hiç bırakmadan (*)düğümü iyice sıkıyoruz
(*)İğne oyasının en önemli temeli düğümdür ve dahada önemlisi düğümlerinizin sıkı olması, gevşek düğümle yapılan bir oya kesinlikle güzel ve sert durmaz, iğne oyasının diğer özelliği ise sert olmasıdır sert ve diri bir elişimizin olmasını istiyorsak kesinlikle düğümlerimizi iyi sıkmalıyız ve düğümü sıkarken sıktığımız düğümü parmağımızla iyice tutmalıyız,alttaki resimdekigibi.
Eğer düğümümüzü tutmaz ve alttaki resimdeki gibi çekersek hem örneğimiz bozulur hemde yaptığımız kumaşımız yada tülbentimiz hasar görürü ,ayrılır.
Şimdi düğmümüzü  oluşturduk iğnemizi oluşturduğumuz düğümün az uzağına batırıyoruz.Ve yine aynı şekilde ipimizi iğnemizin üzerine koyuyoruz.İpimiz resimdekigibi havalı duruyor eğer iyice çekip yatırırsanız zürafanız bombeli durmaz kötü olur.Yine yukarda anlattığım gibi iki ipi birden tutup iğnenin altında dolyıp sağa doğru çekiyoruz  
 Evet ilk zürafamız oluştu .Bu şekilde aynı işlemi uydulayarak devame diyoruz uzaklık mesafesini diğer yaptığımızla aynı ayarlamaya çalışıyoruz ,çünkü uzaklık mesafeleride çok önemlidir ama olmuyor ayarlayamıyorum meseferi biri büyük biri küçük oluyor diyorsanız dert etmeyın zamanla eliniz yatınca daha kolay ayarlaya biliceksiniz.
Yaptığımız zürafalar bu şekilde bombeeli ve düğümleri sıkı oluncayakadar devamlı bu işleme çalışıyoruz .sıkılıp hemen diğer aşamaya geçerseniz öğrenmekte zorlanırsınız söyleyim .Yaptığımız zürafalar bu şekilde bombeeli ve düğümleri sıkı oluncayakadar devamlı bu işleme çalışıyoruz .sıkılıp hemen diğer aşamaya geçerseniz öğrenmekte zorlanırsınız söyleyim .

Teknik:Dağ yapılışı

Önce 4 tane zürafa yapıyoruz.(daha büyük dağ yapmak diğiniz zaman istediğiniz dağın boyutuna göre zürafa sayısını arttırabilirsiniz)

Sonra yaptığımız zürafayı ters çeviriyoruz,iki resim arasındaki farka dikkat edin ipim başa geldi ve zürafaların bombeleri sağa döndü.İlk zürafanın ordasına düğm yapıyoruz.Gördüğünüz gibi sıkı düğüm oluş turuyosunuz.Yine aynı şekilde yan zrafaya düğüm yapıyoruz,bu arada zürafalarımızın bombelerini nefazka nede az orantılı bırakıyoruz.u işlemi yaptıkça zürafalarımız eksiliyor son bitane zürafa kalınca ortasına düğüm yapıp ipimizi kesiyoruz.Yaptığımız dağın hemen altına düğüm yapıyoruz.  

 
1.ilk önce ipin uçunu kumaşın üzerine  parmagımızla tutuyoruz
2.daha sonra ignemizi ipin altından kumaşa batırıyoruz.herzaman olacagı gibi ipimiz iğnenin üzerinde.
3.daha sonra ipimizi iğnenin altından saga dogru geciriyoruz resimdede göründügü gibi
4.ve ipimizin uçunu kumaştan kaydırmadan ignemizi çekiyoruz.
5.resimdede göründügü gibi dügümümüz oluştu.
6.hemen yanında çok fazla aralık bırakmadan ignemizi kumaşa batırıyoruz herzamanki gibi gene dikkat etiyseniz ip ignenin üzerinde
7.gene dügümü oluşturdugumuz gibi ipimizi ignenin altından saga dogru geciriyoruz
8.ignemizi cekerken
9.evet resimde çok net olmasada ilk zurafamız oluştu.
10.gene zurafanın görünüşü
11.en önemlisi dügümlerinizin çok sıkı olması resimler çok net dyil arkadaşlar umarım yardımcı olabilmişimdir.



Fotograflari ve anlatimlari sirasiyla takip ederek iğne oyası zürafa yapımıni 
Öncelikle ipimizi iğnemize geçiriyoruz.İpinizi çok uzun tutmayınki elinize fazla dolaşmasın arkadaşlar.
ipimizi iğne oyasını başlayacağımız yere koyup sol elimizin baş parmağıyla tutuyoruzki ipimiz kaymasın.Bu işin en başı ipliği takma aşaması.
iğnemizi ipin altından karşı tarfa geçiriyoruz.iğnemizin üzerine ipimizi iki kere doluyoruz.
ğnemizi yukarı çekiyoruzki düğümümüz oluşsun.Cekerkende yazmadan tutuyoruz ve en son yaptigimiz dugumdenki yazmamizda delinme olmasin..    
ğnemizi yukarı çekiyoruzki düğümümüz oluşsun.Cekerkende yazmadan tutuyoruz ve en son yaptigimiz dugumdenki yazmamizda delinme olmasin..
iğnemizin alt kısmından sarkan ipimizi sagdan sola doğru iki kere iğnemize doluyoruz.
fotoğraftaki gibi iğnemizi sağ elimizle yukarı doğru çekiyoruz.çekerkende zürafamızın genişliğini ayarlıyoruz arkadaşlar.çok geniş olmayacak.


ipi bol bırakırsanız zürafanız geniş olur.ipin genişliğini ayarlamayı zamanla öğrenirsiniz paniğe kapılmayın sakın.fotoğraftaki gibi sol elle düğümümüzden tutuyoruz sağ elle iğnemizi çekiyoruz yukarı , sertçe çekeceksinizki düğümümüz sıkı bir düğüm olsun.sol elle düğümden tutmamızın nedenı hem düğümün düzgün olmasını sağlamak hemde yazmamızın delinmemesini sağlamak.yazmayla düğümden beraber tutuyoruz arkadaşlar.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024