Japonlar' ın ulusal dini şintoizm' in en büyük tanrıçası ...




Amaterasu,
Amaterasu (天照?), Amaterasu-ōmikami (天照大神/天照大御神?) veya Ōhirume-no-muchi-no-kami (大日孁貴神?), (Japonca: parlak gök), önemli şinto tanrıçası. Japon imparatorluk ailesi bu Güneş tanrıçasının soyundan geldiğini öne sürer. Amaterasu, babası İzanagi'nin sol gözünden doğmuştur[1]. Mitolojide, erkek kardeşi Susanoo'ya kızıp bir mağaraya saklandığı ve dünyayı karanlığa boğduğu anlatılır. Japonya'nın en önemli şinto tapınağı İse'de bu tanrıçaya tapınılır.

Japon mitolojisi'nde cennetin yöneticisi güneş tanrıçası. Adı, cennette ışıldayan - gökyüzünü aydınlatan anlamlarını taşır. İzanagi'nin kızıdır. Japon imparator ailesinin soyunun ondan geldiğine inanılır. Japonların ulusal dini Şintoizm'de birbirine eşit güçte olan tanrıların üstünde bulunan tek tanrıdır. Bu dinin en büyük rahibi de japon imparatorudur, bu yüzden imparatora güneşin oğlu denir. Japon inançlarına göre imparator siyasal yetkilerini tanrıça Amaterasu'dan miras yoluyla almıştır. Amaterasu dünya düzenini kurması için torunu Ninighi No Mikoto'yu yeryüzüne göndermiştir. İlk Japon imparatoru Jimmu Tenno'nun bu torunun soyundan türediğine inanılır.

Izanagi sol gözünün temizlenmiş zaman doğan Amaterasu Şinto dininin güneş tanrıçasıdır. O Susanoo ve Tsukuyomi bir kız kardeşi, hepsi Izanagi kız kardeşi eşi Izanami kurtarmak için yaptığı başarısız denemeden sonra yapılan aynı temizlik ritüelden doğmuştur. O Cennet Ovası hükümdarı ve onun adı anlamına gelir 'parlayan cennet.'

Erkek kardeşi, Susanoo, toprak perişan, ve o kadar gürültülü çünkü o bir mağarada sakladı. Onun yok ölümlü dünyada hiçbir ışık yol açtı. Son olarak tanrıça Uzume onu tanıyordu. Sonunda onu mağaradan çıktığında ışık şerit (kişi şafak dediğimiz bir çizgi) kaçtı. O gökyüzüne döndü, ve dünyaya geri ışık getirdi. Daha sonra, o pirinç büyüdü Inada (pirinç tarlaları) olarak adlandırılan yarattı. Ayrıca tezgah ile dokuma icat ve nasıl bitkileri ve böceklerinin yükseltmek için ölümlüler öğretti.

Yomi’yi terk ettikten sonra, İzanagi, Yomi’nin kirlerinden temizlenmek için soyunur ve yere attığı her bir giysisi ve takısı bir tanrının oluşumuna sebep olur. Temizlenmek için girdiği suda daha fazla tanrı maydana gelir. En önemli tanrılar ise İzanagi’nin, yüzünü yıkarken oluşur. Sol gözünü yıkarken Güneş Tanrıçası Amaterasu(天照 ), sağ gözünü yıkarken Ay Tanrısı Tsukuyomi(月読 ), ve burnunu yıkarken Deniz ve Fırtına Tanrısı Susanoo (須佐之男 ) meydana gelir. İzanagi dünyayı bu üç kardeş arasında pay eder. Amaterasu gökleri, Tsukuyomi geceyi ve Ay’ı, Susanoo ise denizleri ve fırtınayı kontrol etmeye başlar


Şinto ("tanrıların yolu") Japon halkı ve Japonya kendisi kadar eski yerli inançtır. Bu Budizm yanında Japonya'nın başlıca din kalır.
giriş

Şinto bir kurucusu yoktur ne de sutralar ya da İncil gibi kutsal kutsal var mı. Şinto derinden Japon halkı ve gelenekleri köklü olduğu için propaganda ve vaaz, ya yaygın değildir.

"Şinto tanrılar" kami denir. Bunlar rüzgar, yağmur, dağlar, ağaçlar, nehirler ve doğurganlık olarak hayata önemli şeyler ve kavramlar, şeklinde kutsal ruhlar. İnsanlar öldükten sonra kami olmak ve atalarının kami olarak aileleri tarafından saygı vardır. Olağanüstü insanların kami hatta bazı tapınaklarda kutsal kabul edilir.Güneş Tanrıçası Amaterasu Şinto en önemli kami olarak kabul edilir.

Birçok tek tanrılı din aksine , Şinto hiçbir Mutlak vardır . Yoktur mutlak doğru ve yanlış , ve kimse mükemmel . Insanlar temelde iyi olduğu düşünülen ve kötü kötü ruhları neden olduğu inanılır gibi Şinto , iyimser bir inanç . Sonuç olarak , en Şinto ritüellerinamacı kami için arıtma , dua ve teklifleri ile kötü ruhları uzak tutmaktır.

Şinto mabetleri ibadetyerleri ve kami de evleri vardır . En türbelerinkami dış dünyaya göstermek için düzenli festivaller ( matsuri ) kutluyoruz. Türbelerin ve festivaller hakkındaki özel bilgi sayfaları hakkında daha fazla okuyun.

Şinto rahipler Şinto ritüeller gerçekleştirmek ve sık sık türbe gerekçesiyle yaşıyor. Erkekler ve kadınlar rahipler olabilir , ve evlenmek ve çocuk sahibi olmak izin verilir . Rahipler ritüeller ve türbe görevleri sırasında genç kadın ( miko ) tarafından destekli vardır . Miko , beyaz kimono giymek evlenmemiş olmalıdır ve genellikle rahipler ' kızlarıyız .

Şinto sanat önemli özellikleri türbe mimarisi ve bu Noh tiyatrosu , hat ve mahkeme müzik ( Gagaku ) , ( - 907 618 ) Tang Çin mahkemeleri kökenli eski bir dans müziği gibi eski sanat formları ekimi ve koruma vardır .

Şinto Tarihi

6. yüzyılda Budizm tanıtımı birkaç ilk çatışmalar izledi, ancak, iki din kısa zamanda birlikte var başardık ve hatta birbirini tamamlar. Birçok Budistler Buda tezahürleri olarak kami izlendi.

Meiji Dönemde, Şinto Japonya'nın devlet dini yapıldı. Şinto rahipler devlet yetkilileri oldu, önemli türbelerin hükümet fon almaya başladı, Japonya'nın oluşturma mitler bir imparator kült teşvik etmek için kullanılan, ve çabaları Budizm Şinto ayırmak ve özgürlüklerine yapılmıştır.

Dünya Savaşı'ndan sonra, Şinto ve devlet ayrıldı.

Shinto Today
People seek support from Shinto by praying at a home altar or by visiting shrines. A whole range of talismans are available at shrines for traffic safety, good health, success in business, safe childbirth, good exam performance and more.
A large number of wedding ceremonies are held in Shinto style. Death, however, is considered a source of impurity, and is left to Buddhism to deal with. Consequently, there are virtually no Shinto cemeteries, and most funerals are held in Buddhist style.





 
Şinto kökleri M.Ö. 500 kadar uzanan Japonya'da yerli din ve dağlar kadar hemen hemen her doğal nesneler venerating bir poli - teist biri , nehirler , su , kayalar, ağaçlar , ölü gelenler için . Diğer bir deyişle , bu animizminin dayanmaktadır. Doğa harikası Japon gibi harikalargüçlü , süper doğal güçler tarafından oluşturulan ve bir tanrı bir hayalet gibi nesneler yaşıyor olduğunu üzerinden bir huşu ve hürmet , inandırmak . Önümüzdeki örneklerden Wakayama Bölgesi Kumano Nachi Büyük Tapınak ( UNESCO Dünya Mirası ) 'dir . Bu türbe ibadet temel amacı Nachi 133 metre bir damla Falls olduğunu. Eski insanlar Tanrı bu düşme bulunur inanıyordu. Ayrıca büyük savaşçılar , liderler ve bilim adamları sık sık divinized vardır . Böylece bir şey , bir sardalya bile bir çürük kafa , bu nedenle alaycı demişler , tanrılaştırılmış olabilir. Bu farklı tanrıları adamak için , türbelerin Japonya'da kutsal bir noktalar dikilmiştir . Doğal olayların arasında , güneş Japon için en çekici ve Güneş Tanrıçası özellikle İmparatorluk Ailesi tarafından , Şinto başlıca tanrı olarak kabul edilir . Biz Japon milletimizin Japonca " Nippon " diyoruz. Bu kelimenin tam anlamıyla " Güneşin Kökeni . " Gösterir Japon ulusal bayrak ,merkezinde bir kırmızı diski basit ve güneş sembolize eder. (Not güneşin hiç batmadığı birimparatorluk . )
Japon mitolojisinde güneş tanrıçası ve mevcut hanedan ailesi efsanevi atası olduğuna inanılan Amaterasu , adlı cennet hükümdarı olduğunu ilgilidir . O zamanlar çok o yeryüzüne indi ve bir mağarada sakladı onu kardeşinin kötülüklerine rahatsız olduğunu ileri sürmektedir. Evren zifiri karanlıkta daldı ve kötü büyüdü oldu . Onu nasıl hakkında konuşmak için mağaranın yakınında toplanan tanrı ve tanrıçaları . Onlar bir parti düzenledi ve bir tanrıça sevinçle kükreme kalabalık neden , mağaranın önünde dans etmeye başladı . Onun hakkında hızla döndü gibi , elbiselerinidiğer tanrılardan alkış çizim , düştü . Yaygara merak ediyorsunuz , Amaterasu mağara girişinde engelleme bir jumbo kaya arkasından peeked . Dans tanrıça bir ayna kaldırdı ve " Yeni bir tanrıça için kutlamak için dans ediyor . " Dedi Amaterasu yeni tanrıça görmek için dışarı çıktı , ama ne o gördü kendi yansımasıydı . Güçlü bir tanrı onu yakaladı ve tekrar gizlemek için asla söyledi . (Resim , sol : Bir mini - türbe Kawasaki İstasyonu, Doğu Japonya Demiryolu yakın bir alışveriş merkezinde kurulu . )

Bugün İmparator Akihito (1933 - ) İmparator Jinmu , Japonya'nın efsanevi ilk imparatoru ve Amaterasu bir efsanevi soyundan 125. doğrudan soyundan olduğu söyleniyor . Çoğu bugün sevk olmasa da , Japon takvim yılı 660 M.Ö. , onu katılım yılı başlar . Hükümdarlık imparatorlarGüneş Tanrıçası doğrudan soyundan olarak kabul edilir ve bir kez ya da başka bir yaşayan tanrı olarak saygı edildi . Pasifik Savaşı 1940 yılında yakın iken , faşist hükümet , ulusal prestij yüceltmek için 2600yıl oldu övünme oldu , ve hatta 2600 yılını kutlayan bir şarkı yaptı.

Orta altıncı yüzyılda Çin'den Budizm tanıtımı ile , ancak, Şinto Budizm gölgesinde başladı. Büyük ölçüde yeni bir din etkilenen , Imperial Prens Shotoku ( 574-622 ) bir devlet dini olarak Budizm kurumsallaşmış ve Osaka Nara idari ve Shiten'noji böyle Horyuji gibi çok büyük tapınak inşa etti. Birçok Budist tapınakları bugün Prens Shotoku başarılarından saygı kutsal kabul edildiği , bir salon var . ( Nitekim olarak , onun portre 1984 yılına kadar10.000 yen faturaları üzerinde yazılı olmuştu . ) O zamandan beri , Budizm Dünyaca ünlü kurulan İmparator Shomu ( 724-749 ) dahil olmak üzere , oldukça uzun bir süre için birçok imparator tarafından desteklenen olmuştu 743 Nara Todaiji .

Ortaçağ yaş , imparator ve Şinto girme hükümdarlık güç kaybetti ve milletin yavaş yavaş askeri yöneticiler tarafından kontrol edildi . Şinto ile Budizm karıştırma süreci ilerledikçe ve Heian döneminde (794-1185) Şinto tanrılarıLord Buddha'nın vücut bulması olarak kabul edilmeye başlandı . Önümüzdeki örneklerdenShingon mezhep Budizm öğretileri ile senkretik okul bu kombine Şinto ortaya edildi . Okulun inanç temelinde Şinto tanrıları Buda tanrı tezahürü idi . En önemli Japonca Buda Mahavairocana veya Dainichi Nyorai ( Büyük Güneş Buda ) ile Güneş Tanrıçası Amaterasu belirlenmesi oldu . Dintanınmış Japon eklektizm bu aşamada zaten var olan oldu .

Yılında Dönem Kamakura (1185-1333) , ancak , Şinto askeri diktatörler tarafındanBudizm egemenliğinden kurtulmuş ve Şintoist Buda kendini Şinto tanrıları oldukça tezahürü olduğunu Şinto tanrı Buda vücut bulma değildi iddia ama oldu . Tsurugaoka Hachimangu Shrine Yoritomo Minamoto (1147-1199) ,Tapınak kurucusu , İmparatorluk Ailesoy olduğu gibi Şinto ve Budizm elementlerin tipik bir karışım ve bileşim bir örnektir olması için kullanılır.

1868 Meiji Restorasyonu İmparatorluk sonra , İmparator egemenliği restore ve Budizm ve Hıristiyanlık dahil olmak üzere diğer dinlere karşı kısıtlayıcı politikalar uygularken , yeni hükümetin resmi devlet dini olarak Şinto kurumsallaşmış . Tsurugaoka Hachimangu Shrine kaldırmak zorunda kaldı ya da Budizm ile ilgili yapıları ve tüm nesneleri atılır . İmparator tanrı yaşayan döndü ve ilahi İmparator doğrudan bakışları cesaret edenler tutuklama tabi tutulmuştur. Bazı eleştirmenler Kim Jong Il henüz divinized değildir çünkü bugünkü Kuzey Kore daha faşist olduğunu söylemek . Bugünkü imparator tabii ki , artık bir tanrı , ancak devletin ve halkın birlik sembolü , Anayasaya göre . Şinto , ancak ,hanedan ailesi dinine olmaya devam ediyor , ve geleneksel Şinto ritüeller düzenli İmparatorluk Sarayı yer alıyor . Onun etkileri Japon ulusal bayram görülebilir , birçoğu Şinto ritüelleri kökenlidir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024