Kulak çınlaması ...

Tinnitus,  
Ding, (Fr. Tintement).  
Dış kulak, kulak kepçesi ve dış kulak yolundan oluşur. Bu organlar ses dalgalarını toplar ve kulak zarına ulaştırır. Çınlamaların büyük bölümü sadece hastanın kendisi tarafından duyulur ki buna subjektif çınlama adı verilir.   
Hem hasta hem hasta hem de çevredekiler tarafından duyulan ve en az görülen çınlama objektif çınlama olarak isimlendirilir. Objektif çınlama orta kulak veya östaki tüpündeki kas spazmlarına veya kulağı çevreleyen kan damarlarındaki anormalliklerine bağlı olarak duyulabilir.     
 
Kulak çınlaması rahatsızlık verecek bir durumdur. Tinnitus denilen kulak çınlaması hakkında çözüm ve katkı vermek için Tinnitus-Kulak çınlaması Derneği  adı altında bir dernek dahi kurulmuştur.  
 
Kulak çınlamasına neden olan rahatsızlık pek önemli olmayabilir. Örneğin kulak kiri bile buna neden olabilir. Enfeksiyon, orta kulakta delinme, kulak zarının delinmesi de neden olabilir. İşitmeyi sağlayan ve denge görevi olan sinirlerden dolayı da olabilir. Esasen başlı başına bir hastalık olarak görmek doğru değildir. Bazı rahatsızlıkların habercisidir. Çağımızda yüksek sesten dolayı bir çok hastalık, duyma kaybı gibi rahatsızlık olabilir. Endüstrinin ve sanayinin doğurduğu  gürültü, yangın alarmları, yüksek sesle müzik dinlem v.b.  diğer gürültüler kulağımız için zararlıdır.  Yüksek şiddetteki gürültü 70-90 dB'den fazla  ses yaşam kalitesi için zararlıdır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024