Mezgit balığının bir türü ...

Laho,
Merlan,
Merlanos, (Rumca) ,
Mezgit balığı, (Fr. Merlan, İng.Whiting).
Merlangius merlangus.
Merlangus communis. 
Mezgit balığının bir türü.  
Bir tür mezgit balığı. 
Merlangus, Gelincik ve Bakalyaro ile aynı türden olup 15-60 cm. boyunda gadidae familyasından, eti yağsız lezzetli bir balıktır. 

Mezgit balığı Karadeniz'de bol miktarda bulunur ki bu türü Merlangius merlangius euxinus’dur. Eti beyaz ve lezzetlidir. Gövdesinde üç adet sırt yüzgeci bulunur. Palet şeklindeki anüs yüzgeçleri arasında mesafe yoktur. Çene altında genellikle küçük bir bıyık vardır. Tüm yüzgeçleri dikensizdir.  Mezgit balığının gözleri iri, ağzı büyüktür. Çenelerinde sivri dişler bulunur. Sırtı grimsi kahverengi, yanlan açık kahverengi, karnı ise beyazdır. Mezgit sürü halinde yaşar. Denizlerin 30 - 40 metreden daha fazla derin diplerde yaşar. Gündüzleri yüzeylere çıkarak küçük balıklarla ve balık yumurtaları ile beslenir. Bölgesel şartlara göre ocak-mayıs ve kasım-ocak ayları arasında üreme yaparlar.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024