Yumurta, irmik ve un ile yapılan bir tatlı çeşidi ...

Revani, (Farsça).
Revani Tatlısı,
Değerli, rağbetli revaçlı anlamında olan bir tatlı çeşidi.
Fırında tepside pişirilen irmik ve yumurta ile yapılan bir tatlı çeşidi. 
Yumurta, un ve irmikle yapılarak fırında pişirilen, sonra üzerine şerbet dökülen bir tür tatlı.

Malzemeler; 
3 Tane Yumurta, 
3 Yemek Kaşığı Un, 
1 Su Bardağı İrmik,
3 Yemek Kaşığı Fındık (ince çekilmiş),
1/2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Sıvı Yağ,
1 Çay Bardağı Şeker,
1 Su Bardağı Yoğurt,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya,
Üzerine serpmek için, Hindistan cevizi,

Tatlı Şerbetini hazırlamak;
Bir tencereye 3 su bardağı şeker ve aynı oranda suyu koyup karıştırın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra şerbeti kısık ateşte bir süre daha 10 dakika civarında kaynatın. Kaynatmanın sonunda 4-5 damla limon suyunu ekleyin. Tatlımız için şerbetimiz hazır olup bekleteceğiz. Eklediğiniz bu limon suyu tatlıda yumurta kokmasını önleyecektir.

Yapılışı;
Tatlımız için önce keki hazırlamamız gereklidir. Kek için hazırladığımız yumurta içinde şekeri eriyinceye kadar çırpın. Karışıma yağı ve yoğurdu katın. Biraz daha çırpın. Karışım içine un, irmik, kabartma tozu vanilya, karbonat, ince çekilmiş fındık (isteğe bağlı) ekleyin. Sonra tüm malzemeleri karıştırın. Burada bir yemek kaşığı liman veya portakal kabuğu rendeleyip eklerseniz çok güzel bir tat elde edersiniz. 

Ayrı bir yerde tepsi, kalıp, cam kabı yağlayarak hazır hale getirin ki karışımımızı içine dökerek 4-5 cm. kalınlığında yayalım. Tatlı mızın kek kısmı da fırına verilmek üzere hazır olup 180 derece önceden ısıtılmış fırına atılır. Kekin üstü kızarıp içi çekinceye (bir kürdan ile batırılarak kontrol edilir) kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkarın.  Fırından çıkın kek soğuması- ılıması için biraz bekletin. Daha sonra kabın içinde kare şeklinde  dilimleyerek , kesin. Sonra üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla yavaş yavaş yedirerek dökün. Tatlı mızın soğuması beklenir. Daha sonrada buzdolabına konur. Buzdolabında 2-4 saat dinlendirilir. Servis yapmadan önce üzerine Hindistan cevizi serpilir. Sonra müthiş bir yemeğin üzerine afiyetle yenir.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024