Amerika Birleşik Devletleri'nin atom bombası attığı Japonya'nın ikinci şehri ...

Nagasaki 
長崎市 
Nagasaki-shi, 

Japonya'nın büyük şehirlerinden birisidir. Yüzölçümü 406.35 km² olan şehrin nüfusu 1 Ocak 2009 tarihi itibarı ile 446,007'dir.
Nagasaki, tarihte nükleer saldırıya maruz kalan ikinci ve son şehir olmuştur. 


Nagasaki, günümüzden beş yüz yıl önce kurulmuş olup, Japonya'nın Sakoku politikasını izlediği dönemde, Dejima adlı yapay ada olarak inşa edilmiş. 1641-1859 yılları arasında ülkenin tek açık limanı olarak Hollanda ile ticaret yapılmış. 

1567 yılında Katolikliği geçmiş ve günümüzde de Katolik cemaatiyle meşhurdur.

Amerika Birleşik Devletleri Hiroşima'ya dünyanın ilk atom bombası "Little Boy" (Küçük Çocuk)'u atarak 140.000'den fazla insanı katlettikten yalnızca üç gün sonra, 9 Ağustos 1945 yılında dünyanın ikinci ve öncekine göre 1,5 kat daha yıkıcı Atom bombası Fat Man (Şişman Adam)'i atarak ilk anda 74.000'den fazla insanı katletmişti.

Nagasaki genel olarak dağlık bir bölgede olduğundan yerleşim yerleri ise dağlar arasındaki derelerdedir. Nagasaki'nin bu coğrafik yapısı Hiroşima'ya nazaran ölü sayısının daha az olmasının en önemli nedeni olmuştur.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024