Amerika Birleşik Devletleri'nin atom bombası attığı ilk Japonya şehri ...

Hiroşima,
広島市 
Hiroshima-shi, 

Japonya'nın Hiroşima Chugoku bölgesinin en büyük şehridir. Şehrin adı Japonca'da geniş ada anlamına gelmektedir. Yüzölçümü 905.01 km² olan şehrin nüfusu 2010 tarihi itibarı ile 1,173,980'dir.

Hiroşima, Dünya tarihine nükleer saldırıya maruz kalan ilk şehir olarak tarihe geçmiştir. Hiroşima, 1 Nisan 1889 tarihinde şehir statüsü almıştır. 
Japonya 8 Aralık 1941 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri ile savaşa başladı. 

Savaşın ilerleyen aşamalarında ABD Başkanı Truman, Japonya’nın koşulsuz teslim olmasını istedi. Japonya ültimatomu kabul etmedi.  Truman nükleer saldırı emrini verdi. 

Amerika Birleşik Devletleri, Enola Gay adlı bir B-29 bombardıman uçağından little boy (küçük çocuk) isimli atom bombasını,  6 Ağustos 1945 tarihinde attı. İlk anda 70 bin kişilik katliamı gerçekleştirdi. Sonrasında radyasyon hastalıkları sebebiyle ölenlerle birlikte bu sayı 90 bini geçmiş. Bu bombanın etkileri halen sürmektedir. Hiroşima, savaş sonrasında yeniden inşa edilmiştir. Hiroşima'da yaşanan bu yıkım ve katliam, 6 Ağustos tarihinde tüm dünyada ve Hiroşima'da yer alan Hiroşima Barış Anıt Parkında her sene anılmaktadır. 

Hiroşima Barış Anıtı Parkı, 1 Nisan 1954 tarihinde açılmıştır. Hiroşima Barış Anıtı, 1996 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. 
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024