Atılan her tür gıdanın geri dönüşümünün sağlandığı, tüketime ve israfa karşı çıkan felsefi akım. ..

Friganizm,
Freeganism,

Tüketim çılgınlığına karşı bir akımdır.
Atılan her tür gıdanın geri dönüşümünün sağlandığı, tüketime ve israfa karşı çıkan felsefi akımAtılan her tür gıdanın geri dönüşümünün sağlandığı, tüketime ve israfa karşı çıkan felsefi akım.

Friganizm, geleneksel ekonomiye sınırlı katılım ve özellikle de yiyecek gibi israf edilen malların geri kazanılması yoluyla en az kaynak tüketiminin uygulanması ve ideolojisidir. 


Friganizm, Tüketim toplumuna karşı olup, eldeki kaynakların sınırlı ve tutumlu kullanımına dayalı hayat biçimini kapsayan bir akımdır.

Friganizm,  İngilizce, free ve vegan kelimelerinden türemiştir. Free kelimesi, özgür ve ücretsiz anlamına gelir. Vegan kelimesi ise hayvanlara zarar vermemek için hayvansal kaynakları ve ürünleri kullanmayan insanlara denilmektedir.

Friganlar, insanları, hayvanları ya da dünyayı sömürmeyen, kendi kendine yetebilen, sürdürülebilir toplumlara dayanan bir gelecek öngörüyorlar. 

Müsrif, zengin ya da yardımsever olup olmadığınız çöpünüzden belli olur. Dünyayı ne kadar düşündüğünüz en samimi şekilde çöp içinde görülür. 
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024