Bartın'ın bir ilçesi ...

Ulus,
Ulus’un tarihinin M.Ö.3000 yıllarına kadar eski olduğu kabul edilmektedir. Anadolu Selçukluları zamanında Ulus,  Candaroğlu Beyliğinin sınırları içinde kalmıştır.  Osmanlılar zamanında küçük bir yerleşim yeri olarak kalmış. 




İlçe ismi üleşmek'ten türemiş. Ülüş adı Moğolca’ya , Ulus şeklinde geçmiş. Yerleşim yerinin, yaşayanlarla  birlikte ülkenin bir şehzadeye verilen bölümü anlamındadır.

Doğa ile iç içe şirin bir ilçe olan Ulus, genelde engebeli bir araziye sahiptir. Bölge ormanlarla çevrilidir. Denizden yüksekliği 200 m. olup, yüzölçümü 713 km² dir. Nüfusu 4000 (2017)  kişidir.

Ulus, Safranbolu ilçesine bağlı nahiye durumunda iken 8 Ağustos 1944 yılında ilçe olmuştur. Zonguldak iline bağlanmıştır. 28 Ağustos 1991 tarihinde Bartın ilçesinin il olması üzerine Ulus, Bartın iline bağlanmıştır.


Bartın ilinin toplam 4 ilçesi vardır. Alfabetik sıraya göre şunlardır. 

  1. Amasra
  2. Kurucaşile
  3. Merkez
  4. Ulus
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024