Bursa yöresine özgü bir halk oyunu...

Afadimem,

Afadimem hadi senle kaçalım
Beyce pazarında dükkan açalım
Ay lay li lam ay lay lam

Afadimem iki değil üç değil
Benim bağrım demir değil tunç değil
Ay lay li lam ay lay lam


Afadimem günahların boynuma
Bicik sokam ellerimi koynuna
Ay lay li lam ay lay lam

Bursa’ nın geleneksel halk oyunlarının canlı ve ritmik bir yapısı vardır. İki ya da daha çok kişiyle, karşılama ve halka biçiminde oynanır. Ekip oyunu özelliği vardır. Bölge oyunlarında el ve kol bağlantıları yoktur. Genellikle elde zil ya da kaşık bulunur.

Çeşitli yörelerden gelen göçmenlerin oluşturduğu Bursa yöresinin halk oyunları da çeşitlilik gösterir. Geleneksel Türkmen oyunlarının dışında başlıca oyunları; Güvende, Sekme, Çiftetelli, Köroğlu, Artvin Horonları, Türkmen Oyunları, Rumeli Horonları ve Kılıç - Kalkan oyunlarıdır. Bursa’da en önemli eğlence hayatı, Gezek' ler ve mesire kültürüdür. Kent içinde ve dışında birbirinden ferah ve yeşil, Temenyeri, Pınarbaşı, Veyselkarani, Acemler ve Geçit gibi piknik alanları Bursalıların en önemli eğlence mekânları olmuştur.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024