15 Ağustos 1938 tarihinde Antakya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antakya, İskenderun, Gaziantep’ te tamamladı. Antakya Lisesini (1956), Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi (1960). İçişleri Bakanlığında ve Emekli Sandığında çalıştı. Kültür Bakanlığı Yayımlar Dairesi başkanlığı yaptı (1992). Personel Eğitim, Organizasyon, Metod konularında çeşitli kamu kuruluşlarında çalıştı, şimdi serbest yazar. İlk hikaye ve yazıları Özgür İnsan dergisinde Aygen Berel adıyla yayımlandı (1976-1977). 13. Antalya Film Festivali’nde film öyküsü dalında ikincilik kazandı.
İlk hikayesi Aygen Berel imzasıyla Özgür İnsan dergisinde çıktı (1976). Sanat Olayı, Türk Dili, Gösteri dergilerinde hikâye ve yazılar yayınladı.
Eserleri;
Eserleri;
Hikâyeleri;
Hüsnüyusuf Güzellemesi (1984), Sen de Gitme Triyandafilis (1991), Mekruh Kadınlar Mezarlığı (1995), Zehir Zıkkım Hikâyeler (2001).
Romanları:
Bunlardan; Bir göçmen Kuştu, O. Madaralı 1986 Roman Ödülü’ nü, Hoşça kal Umut, 1988 Rüştü Koray Ödülü’nü, Sen de Gitme Triyandafilis, 1991 Sait Faik Hikaye Armağanı’nı, Mekruh Kadınlar Mezarlığı, Yunus Nadi Ödülü’nü aldı. Beş tane yapıtı filme alındı. Öyküleri, Arapça, İngilizce, Almanca ve Flamanca’ya çevrildi.