Roma mitolojisinde barışın kişileştirilmişi...

 Pax,   

Latince “pax” barış demek, Roma mitolojisinde Barış Tanrıçası, Yunan’daki Eirene eşdeğeri.  

Roma mitolojisinde, Augustus'un saltanatı sırasında tanrıça olarak tanınmıştır. Campus Martius'da Ara Pacis adında bir tapınak ve yine Forum Pacis'de onun adına adanmış bir tapınağı vardır. Sanat yapılarında genellikle zeytincornucopia (bereket boynuzu) ve bir asa ile betimlenmiştir. 3 Ocak'da adına düzenlenen bir festival vardı. Tanrı Jüpiter ve Justitia'nın kızlarıdır. Pax sık sık baharla ilişkilendirilmiştir.  

Roma İmparatorluğunun Trajan' ın fetihleriyle ulaştığı en geniş topraklar, Pax Romana (MÖ 27-MS 180), Latince "Roma Barışı" anlamına gelir. Roma İmparatorluğu' nun uzun soluklu barış dönemi için kullanılır. Terim, Roma yönetimi ve Roma Hukuk Sistemi altında, aralarında kavga eden rakip liderlerin ve eyaletlerin, bazen sert bir şekilde, barıştırılmasından çıkmıştır.  

Roma yönetimi ve Roma Hukuk Sistemi altında, aralarında kavga eden rakip liderlerin ve eyaletlerin, bazen de çok sert bir şekilde barıştırılmasından neşet etmiştir. “Pax Romana’yı” da, tabiatıyla Augustus Caesar tesis eder.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024