RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

1890’da kurulan ve Doğu Anadolu topraklarını da kapsayan bir Ermeni devleti kurmayı amaçlayan siyasal örgüt...

Taşnaktzutyun,
Taşnaksutyun,
Daşnaksutyun,
Taşnak Partisi,
Ermeni Devrimci Federasyonu,

Radikal milliyetçi Ermeni siyasi örgütü. Ermenistan'ın bağımsızlığını sağlamak amacıyla 1890'da kuruldu. Halen gerek Ermenistan Cumhuriyeti'nde gerek diasporadaki Ermeniler arasında aktif bir siyasi partidir. Ermenice adıyla Daşnaksutyun olan örgütün adı dilimize Bir takım ses değişikliklerinden sonra Taşnaksutyun olarak geçmiştir ve kısaca Taşnak adıyla da bilinir. 

Ermenice'de Federasyon anlamına gelir.Çünkü örgüt özellikle Rusya'daki Ermeni örgütleri başta olmak üzere birçok örgütün birleşmesinden oluştuğundan bu adın verilmesi uygun görülmüştür.

1890'da Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Krisdapor Mikaelyan, Simon Zavaryan ve Stepan Zoryan tarafından kuruldu. Kuruluş amacı Osmanlı Devleti'nde Ermeniler için özerk bir bölge kurulmasını sağlamak, Ermeni yerleşimlerini muhtemel saldırılarına karşı korumak, ve bu uğurda çalışan Ermeni fedai gruplarını bir çatı altında toplamaktı.
SUCUDO Dijital Medya Reklam Ajansı Hizmetleri Ltd. Şti.
🏠 Adalet mah. Anadolu cad. Megapol Tower 41/81 35530 Bayraklı İzmir / Türkiye 📞 +90 (553) 770 52 69 📩  ozendanismanlik@gmail.com