Muğla' nın Fethiye ilçesinde bir yayla ...

Dont yaylası,
Seel  yaylası,

Esenköy 19. yüzyılın başlarında, özellikle Antalya Manavgat civarından gelen Sarıkeçili yörükleri tarafından kurulmuştur. Sarıkeçili yörükleri önce günümüzde Fethiye-Antalya yolunun 63. km' sinde yer alan Yayla Esenköy'e kışların sert geçmesi nedeniyle de sahil Esenköy'e yerleşmişlerdir. Esenköy' ün gelişmesinde şüphesiz ki insanların hoşgörülü ve sevecen olması etkilidir.

Dont, Muğla Fethiye' de bulunan Esenköy köyünün eski adıdır. Bu adın bölgede daha önce yaşayan Rumlar' dan kaynaklandığı sanılmaktadır. Köy halkı geçimini seracılık ve turizmle sağlamaktadır. Ayrıca köy yaylasıyla da meşhurdur. Dont yaylası zeytincilik de son yıllarda büyük gelişme göstermiştir. Fethiye' nin en büyük köyü olan Dont bulunduğu yer bakımından da oldukça güzel ve temiz bir yerleşim yeridir. Yaylasında ceviz ağacının altında buz gibi ayran ve saç böreği yemek ayrı bir tattır. 

Fethiye ilçesinden içerilere doğru gidildikçe, Seki yaylası, Dont yaylası, Eldirek, Karaçulha, Patlangıç ve Karlık yaylası  gibi yaylaları vardır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024