Kırklareli' nin Demirköy ilçesinde bir göl ...

Sakpınar Gölü,
Mert Gölü’ nün güneyinde, Aypolos iskelesi yöresindeki düzlüğün bir kısmını kaplar. Çevresi doğusu hariç ormanlıktır. Sakpınar gölünün önünde de bir kumul şeridi vardır.  Bulanık Deresi'nin vadisindedir. Vadinin denize açıldığı ağızın önünde bir kumul sırası vardır. Sakpınar gölünün gerisindeki, Bulanık Dere Vadisi'nin genişlediği alüvyal düzlüğe açılan, küçük vadilerin, ağızlarının kapanmasıyla oluşmuş küçük göller vardır. Bunlar vahşi güzellikleriyle dikkat çeken. Hamam Gölü ve Pedina Gölü' dür. Bu küçük göller turizm ve yabani yaşam açısından oldukça önemlidir . 

Ayrıca, Midye'nin kuzey ve güney koylarında, Kastros ve Çilingoz'da daha çok yaz aylarında oluşan lagün gölleri vardır. Göletler ve baraj gölleri ile Karakaya Barajı, Armağan ve Kazankaya Baraj gölleri de vardır.
 
Diğer göller;
Sakpınar,
Hamam, 
Pedina, 
Mert (Kocagöl), 
Erikli, 
Saka,
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024