Küçük mavi çiçekler açan bir bitki ...


Unutmabeni,(Myosotis palustris).
Unutma Beni,

İki çeneklilerden, küçük mavi çiçekler açan bir bitki .

Her çeşit geçirgen toprakta yetişir. Sağlıklı gelişmesi için güneş görmesi gerekir. Çok yıllık bir bitkidir. Çiçek ekiminin yapıldığı yerde don olmamasına dikkat edilmelidir. Çimlenme olması için bol güneş alması gerekir. Yarı gölge ve güneşli alanlar çiçek için sağlıklıdır. 


Yazlık mekanlarda sıklıkla kullanılır. Mayıs ayından haziran ayına kadar bir aylık dönemde tohumlarının ekimi yapılabilir. Eylül ayında ekilirse, kış mevsimini kapalı bir yerde geçirmelidir. İlkbahar aylarında dışarıya alınabilir. Ekim yapılırken toprak derinliğinin altı santimetre olmasına özen gösterilmelidir. Çoğunlukla mavi renkleri olan unutmabeninin beyaz ve pembe renklerine de rastlanır. Yaz döneminde çiçeklerini açar. 15 santimetreye kadar boylanma yapabilir. Bodur ve sık olan bir çiçektir.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024