Kenya' nın başkenti ...

Nairobi,
Kenya,
Hint Okyanusu'na kıyısı olan bir doğu Afrika ülkesidir. Güneyinde Tanzanya, batısında Uganda, kuzeybatısında Güney Sudan, kuzeyinde Etiyopya ve doğusunda Somali ile komşudur. 
Nairobi, Kenya' nın başkentidir. 

Nairobi, 1899 yılında kurulmuş, 1905 yılında başkent olmuştur. Bundan önceki başkent Mombasa' dır. Ayrıca Nairobi eyaletinin de başkentidir. Ülkenin güneyindeki Nairobi Nehri üzerine kurulu olan şehir, denizden 1661 metre yüksektedir.

Nairobi, Doğu Afrika' daki en yüksek nüfusa sahip şehirdir. 1999 sayımına göre 684 km² ' lik Nairobi yönetim bölgesinde 2.143.254 kişi yaşamaktadır. Kenya'nın en büyük etnik grubu Kikuyu'lar nüfusun %25' ini oluşturur. Başkent Nairobi çevresinde yoğun olarak yaşarlar ve geleneksel olarak politik iktidarı elinde tutan grup olmuştur. Luhya' lar ülkenin ikinci büyük etnik grubunu oluşturur. batı Kenya'da Uganda sınırının güney kesimlerinde yaşarlar.

Kenya' nın en büyük şehri olmuş ve Doğu Afrika'nın en büyük şehirleri arasına girmiştir.

Nairobi bugün Afrika'nın politik ve finansal olarak önde gelen şehirleri arasındadır. 

Birçok şirkete ve organizasyona ev sahipliği yapan Nairobi, iş ve kültür açısından önemli bir merkezdir. Küreselleşme ve Dünya Şehirleri Çalışma Grubu ve Ağı (The Globalization and World Cities Study Group and Network - GaWC) Nairobi'yi göze çarpan bir sosyal merkez olarak tanımlar. Yerel dilde Nairobi, "yeşil ve sulak yer" anlamına gelmektedir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024