New York Times gazetesinin efsanevi yayıncısı ...


Arthur Ochs Sulzberger, (1926-2012)
Takma adı Zımba,

Amerika'nın New York şehrinde basılan New York Times gazetesi 18 Eylül 1851 yılında kurulmuştur.  New York Times gazetesinin efsanevi yayıncısı Arthur Ochs Sulzberger, 86 yaşında 2012 tarihinde hayata veda etmiştir. Takma adı Zımba olan ünlü gazeteci, İkinci Dünya Savaşı’na NY Times muhabiri olarak askere gitmiştir. Kore Savaşı’nı izlemiştir. Sulzberg’in 30 yılı aşkın görev süresinde, gazete 31 Pulitzer ödülü kazanmıştır. The New York Times şirketi International Herald Tribune ve The Boston Globe gazetelerinin de olduğu 18 başka yayını da basmaktadır.
Arthur Ochs Sulzberger, yayıncı, yönetim kurulu başkanı ve CEO olarak görev yapmıştır. New York Times gazetesi Barack Obama ve Demokratik Parti destekçisi olarak tanınenır.

ABD'nin en etkili ve en çok  satan gazetelerinden biri olan New York Times gazetesi, yönetiminde Basın özgürlüğü ve bağımsız gazetecilik için verdiği mücadele ile 20. yüzyıla damgasını vurmuştur. Şu an gazetenin başında bulunan oğlu Arthur Ochs Sulzberger Jr. görev yapmaktadır.

Arthur Ochs Sulzberger,  New York Times'a muhabir olarak katılan, daha sonra dedesinin ve  babasının yerine yayıncı olan Arthur Ochs Sulzberger'in 30 yıl görev yapmıştır.

Sadece ekonomik bağımsızlığa sahip gazetelerin güçlü ve özgür  olabileceğine dikkati çeken Sulzberger, 1971 yılında ABD Başkanı Nixon döneminde Vietnam savaşı ile ilgili Pentagon belgelerini yayımlamak için büyük mücadele vermiştir. 
Sulzberger, 1990'lı yıllarda tıpkı kendisi gibi gazeteciliğe  muhabirlikten başlayan oğluna New York Times'ın başkanlığını devretmiştir.

New York Times’ın yayıncısı ünlü gazeteci Arthur Ochs Sulzberger 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.




© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024