Askısız sütyen ve korsenin birleşik olanı ..

 Gepiyer,
Askısız sütyen ve korsenin birleşik olanı.
Halk arasında gelinlik iç çamaşırı olarak bilinir.


Esasen Gepiyer kelimesi Ajda Pekkan Hanfendi ile gündeme düştü. Günümüzde pek kullanılmayan bu kelimeyi, Ajda Pekkan şöyle anlatıyor; 2009 yılındaki açıkhava konserinde farklı bir şeyler yapmak amacıyla konsere kayınvalidemin gepiyeriyle sahneye çıkarak uygulamıştır. Kullandığı gepiyer kaynanasının çeyizinden kalmış ve Ajda hanıma kullanılmak üzere hediye edildiği yazılmıştır. 
Şöyleki " O gepiyer, sahne kıyafetlerimde bir değişimi de beraberinde getirdi. Jarseler yerine daha farklı, dinamik kıyafetler tercih ettim, etmeye de devam ediyorum" şeklinde açıklamıştır.

Büstiyer, (Fr. bustier).
Bayanların ceket vb. kıyafetlerinin içinde kullanılan çarpıcı, göz alıcı, işlemeli kumaştan yapılmış askılı veya askısız üstlük.

Sütyen, (Fr. soutien-gorge sözünden).
Göğüsleri dik tutup dolgun göstermek için kullanılan, saten, dantel vb. kumaşlardan yapılan kadın iç çamaşırı.

Korse(Fr. corset).
İnce görünmek için kullanılan esnek iç giysisi. Ajda Pekkan, Aynı zamanda herhangi bir darbeden zarar görmemesi için boyna takılan, bel fıtığı gibi durumlarda bedeni düzgün tutmaya yarayan nesne, sargaç.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024