Kimyasal enerjinin ışık enerjisine dönüştürüldüğü kimyasal reaksiyonun bir sonucu olarak canlı bir organizma tarafından ışığın üretilmesi ve yayılması ...

Biyoparlaklık,
Biyolüminesans,
Biyolüminesans, canlı bir organizasyonda ışık üretimi ve yayılışıdır.
Kimyasal reaksiyonun bir sonucu olarak, enerji, ışık enerjisine bir canlı organizma tarafından ışığın üretilmesi ve yayılması.


Bu bir kemilüminesans şeklidir. Biyolüminesans, canlı bir organizma tarafından ışık üretimi ve yayılımıdır. Kimyasal reaksiyon hücrenin içinde veya dışında oluşabilir. Kimyasal enerjinin ışık enerjisine dönüştürüldüğü kimyasal reaksiyonun bir sonucu olarak canlı bir organizma tarafından ışığın üretilmesi ve yayılmasıdır. 

Biyolüminesans olayı, genelde deniz omurgalılarında ve omurgasızlarda, bazı mantarlarda, bakteriler ve ateşböcekleri gibi karasal omurgasızlarda görülür. Çoğu deniz ışık emisyonu, deniz suyundan en kolay şekilde aktarabilen dalga boyları olan mavi ve yeşil ışık spektrumuna aittir. 

Ancak, bazı gevşek çeneli balıklar kırmızı ve kızılötesi ışık yayar ki bu durum farklı bir olaydır.

Hayalet mantar


© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024