Konya'nın Bozkır ilçesinde antik bir kent ...

İsaura,
Zengibar Kalesi,
İsaura bugün Zengibar Kalesi olarak biliniyor.
Konya'nın Bozkır ilçesinde antik bir kent.
Konya- Bozkır Kara yolunun üzerinde Bozkır ilçesine 16 km uzaklıktadır. Bozkır-Konya kara yolunun 10. km. sindeki Yazdamı- Hisarlık-Işıklar yol ayrımından sapılır.  Buradan Işıklar yolu takip edilerek, Zengibar’a ulaşılabilir.


İsaura, 1860 m. yükseklikte hakim bir tepe üzerine kurulmuş bir antik şehirdir. Sarp uçurumlarla çevrilmiş olan bu tepe, Konya ve Toroslar’ı kontrol altında tutan bir yerdir. Buraya kurulan kale, Seydişehir, Karaman, Hadim yörelerini denetim altında tutar. 

Torosların bol su kaynaklarının bulunduğu bir yörededir.  Bu tepeden Seydişehir ve Suğla Gölü görülebiliyor. İsaura antik kentindeki yapılar, Roma ve Bizans dönemlerini yansıtır. Roma İmparatorları Tiberius, Neron, Hadranius ve Avreilus 'un adlarının geçtiği yapılan kazılarla belgelenmiştir. Antik kenti çevreleyen kale ve surlar bugün yıkılmış durumdadır. 
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024