Hanımeligillerden, birçok türü bulunan, çiçekleri demet durumunda olan, hoş kokulu meyvesi zeytine benzeyen bir ağaç ya da ağaççık.

Mürver,
Hanımeligillerden(Caprifoliaceae), Sambucus, Adoxaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Ancak, Adoxa cinsindeki bitkilerin genetik ve morfolojik durumu nedeniyle Adoxaceae olarak yeniden sınıflandırılmıştır.

Birçok türü bulunur. Yaprakları karşılıklı, çiçekleri demet durumundadır. Hoş kokulu ve beyaz çiçekler açan, meyvesi zeytine benzeyen, hekimlikte yararlanılan bir ağaç ya da ağaççık.

Hanımeligillerden, birçok türü bulunan, çiçekleri demet durumunda olan, hoş kokulu meyvesi zeytine benzeyen bir ağaç ya da ağaççık.

Meyveleri oldukça lezzetli ve ilgi çekici görünen mürverin yaprakları, tohumları ve dalları siyanür içeriyor. Bu nedenle bunları çıkarmanız ve sadece tamamen olgunlaşmış ve düzgün pişirilmiş mürverleri yemeniz gerekir.

Aksi takdirde şiddetli ishal ve nöbetler gibi semptomlar ortaya çıkabilir.

Mürverlerin grip de dahil olmak üzere virüslerle savaşmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğu da söyleniyor.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024