20 Mayıs 2019 Pazartesi

And dağlarında yaşayan, karadaki tüm memelilerin en yoğun kürküne sahip bir hayvan ...

Çinçilla,
Chinchillas,

(Chinchilla chinchilla ve Chinchilla lanigera).

Çinçilla, karada yaşayan tüm memelilerin en yoğun kürküne sahiptir.
Suda, deniz su samuru daha yoğun bir kaplamaya sahiptir.

Çinçilla, yer sincaplarından biraz daha büyük ve daha sağlamdırlar. Güney Amerika' daki And Dağları'na özgüdürler. Sürüler halinde 4.270 m yükseklikte dahi yaşarlar. Bolivya, Peru, Arjantin ve Şili bölgelerini içeren bir bölgede yaşarlar.
Ayrıca bir de Çinçilla faresi vardır.

Çinçilla, yoğun, kadife şeklinde kürke sahiptir. And Dağları'nda yaşayan Chincha halkının adını almıştır. Aşırı avlanmadan dolayı XIV. yüzyılın sonunda oldukça nadir bulunur olmuş.

Kürk endüstrisi tarafından şu anda giyim ve diğer aksesuarlar için kullanılmak üzere çiftlikte yetiştirilmektedir.

Chinchilla'nın iki türü vardır.
  1. Chinchilla chinchilla - (Eski adı, Chinchilla brevicaudata) Bu türün kuyruğu Lanigera türünden daha kısadır. Boynu ve omuzları daha kalındır. Kulakları ise C. lanigera'dan daha kısadır.
  2. Chinchilla lanigera, vahşi doğada bulunur. Bu tür evcilleştirilebiliyor.

Her iki çinçilla türü de, 1996 yılından sonra soyları azalmaya başlamış ve 2006 yılından sonra da tehlikeye girmiştir. Günümüzde "Kritik Olarak Tehlike Altında" olarak listelenmektedirler. 2016 yılından sonra da bazı bölgelerde "Tehlike Altında" olarak sınıflandırılmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Bulmaca ve Cevapları