Fethiye ilçesinde bir koy...

Kabak,
Kabak koyu,
Ölü deniz.
Fethiye ilçesinde bir koy.

Kabakkoyu, Ölüdeniz’in Kelebekler Vadisi’ne komşu bir koyudur.
Turkuaz mavisi harika bir denizi vardır.
Kabakkoyu’ na gitmek çok zordur.  


Eşsiz görünümünün yanı sıra, doğal hayatı korumak için büyük oteller yerine kamp alanları ve ağaç evlerin kurulduğu Kabak Koyu, dünyanın en iyi trekking parkurlarından biri olarak kabul ediliyor. 

513 km uzunluğundaki Likya Yolu, Kabak Koyu’ndan geçiyor.

Fethiye gezilecek yerler listesindeki Kabak Koyu, yüksek kayalar, akarsu ve deniz ile çevreli konumuyla, izole kalarak, bitki ve hayvan türleri bölgeye özgü hale gelerek diğerlerinden ayrı olarak evrimleşmiş bir bölge. Kelebekler Vadisi’ne ismini veren kaplan kelebekleri de burada da yaşayan endemik türler arasındadır.

Kabak koyu, Fethiye Ölüdeniz ‘e yaklaşık 17 km. mesafededir.

Kabak koyunda gezilecek yerler;

1. Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi, etrafı 350 metreye ulaşan dik kayalıklarla çevrili, Ölüdeniz’den 5 km uzaklıkta yer alan cenneti andıran bir doğal güzellik. Adını barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden alan vadi, çevresindeki dağlar nedeniyle çevreden izole konumda. Vadiye teknelerle ulaşılabiliyor.

2. Faralya Köyü
İngiltere’nin dünyaca ünlü gazetesi The Times’ın, Türkiye’de bulunan 6 gizli cennet arasında saydığı Faralya Köyü, Kabak Koyu’na yaklaşık 20 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. 40 km’lik bir alana yayılan ve deniz kıyısından birkaç yüz metre tepeye kurulan Faralya’nın resmi ismi Uzunyurt Köyü.

Doğa ve köy turizmi bakımından Fethiye’nin en önemli bölgesi olan Faralya Köyü, eşsiz konumuyla Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz’e hâkim bir lokasyonda bulunuyor. İnsanları hayrete düşüren güzelliğiyle uçsuz bucaksız uzanan deniz manzarası, nefes kesen gün batımı renkleri, zengin bitki örtüsü, dimdik ayakta duran vahşi dağları ile ziyaretçilerine dudak ısırtıyor.

3. Ölüdeniz
Fethiye’ye 17 km uzaklıkta yer alan ve baştan çıkarıcı güzelliğe sahip Ölüdeniz, adı gibi fırtınalı havalarda bile sakin kalan suyu ve güzeller güzeli Belcekız Plajı ile cennetten bir köşe.

Kabak Koyu’na oldukça yakın olan Ölüdeniz, turkuaz rengi denizinin berraklığı ve kumsalı ile kıyılara kadar uzanan yemyeşil çam ormanlarının içinde zümrüt gibi parlıyor.

4. Antik Likya Yolu
Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Antik Likya Yolu, Fethiye’nin kaya mezarlarından başlayarak Demre ve Antalya’ya kadar uzanıyor. Patikaların üzerine yerleştirilen yön levhalarını izleyerek Babadağ’ın eteklerinden Faralya Köyü’ne ulaşıyor. Faralya’dan sonra yürüyüş Kabak Koyu’nun turkuaz sularına doğru devam ediyor.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024