Van gölünde küçük bir ada ...

Atrek,
Arter,
Kuş Adası olarak da biliniyor.
Arter Island 
Armenian: Առտեր կղզի,

Van gölünde Arter Adası olarak da bilinen Kuş Adası. Van Gölü'nde bulunan küçük bir adadır. Issız, fakat eskiden kalıntıları hala görülebilen küçük bir manastır varmış. 


Van Gölündeki adalar; 
Akdamar (Ahtamara), 
Çarpanak, 
Gadir, Kadir (Adır, Adir), Yaka adası, Martı cenneti olarak bilinir.
Lim Adası, Erciş'in güneyinde yer alır.dası.
Kuş adası(Atrek),

Adalar tarihi ve turistik özelliğe sahiptir ve 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı kapsamına alınmıştır. Van Gölü dünyanın en büyük sodalı gölüdür. Türkiye'de bulunan en büyük göldür.


Van gölü,
Thospitis Lacus,
Arsissa Lacus,
Eski Urartu Krallığının başkenti, 
Van Gölü sahilleri boyunca ve pekçok adalarında Ermeni Kilisesi ve manastır kalıntıları bulunuyor. Akdamar Adası ‘ ında X.yüzyılda yapılmış Kutsal Haç Kilisesi ile ünlüdür. 

Kral Gagik Artzruni tarafından 915 ve 921 yılları arasında inşa edilmiştir. Dış duvarlardaki rölyefler kutsal kitaba ait Adam and Eve (Adem ve Havva), Jonah and the whale (Yunus ve Balina), David Davud ve Goliath (Golyat) gibi hikayeler vardır.

Gölün doğu kıyısında Van Kalesi vardır. Modern Van şehri bu kalenin doğusunda yer alır. Yüz ölçümü3.713 km2’dir. Denizden yüksekliği 1.646m ve derinliği, 457m ‘dir.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024