Denizli'nin Serinhisar ilçesinde bir yayla ...

Kefe,
Kefe yaylası,
Yatağan yaylası,
Denizli-Antalya karayolu 45. km'de Serinhisar İlçesindedir. Yatağan kasabasına 5-6 km. mesafededir. Kefe yaylası, Yatağan ile Honaz ilçesinin bazı köylerini birbirine bağlayan asfalt yol üzerinde  olup, 1100 m. rakımlı yaylada karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçları mevcuttur.


Elektrik, su, çadır, piknik alanları, WC, duş, restoran, market, kasap ve çeşitli spor alanları gibi altyapı ve üst yapıları tamamlanarak 2000 yılından bu yana iç turizme hizmet etmektedir. Yatağan kasabasının bıçak üretiminde önemli bir yeri vardır. 

Denizli'de diğer yaylalar;
Beyağaç Topuklu yaylası:

Yukarı-Aşağı Erikli Yaylası: 
Honaz’a 10 km. mesafededir. Etrafı tamamen çam ağaçları ile kaplı geniş düz bir arazidir. 

Lala Bağlar Yaylası: 
Honaz ilçesine 3 km.’lik mesafede, etrafı çam ormanları ile kaplı, fazla büyük olmayan düz arazidir.

Süleymanlı Yaylası: 
Buldan ilçesine asfalt yol ile bağlı 8 km.lik bir mesafededir. Geniş düzlük bir alandadır. Burada bulunan büyük bir göle sahip olup içi sazlarla kaplıdır. Göl kenarında bir otel vardır. Çam ağaçlarıyla kaplı, fazla yüksek olmayan dağlar vardır. 

Lala Bağlar Yaylası: 
Honaz ilcesine 3 km. uzaklıktadır. Yolu topraktır. Konaklama ve altyapı tesisleri yoktur. Etrafı çam ormanı ile kaplıdır.

Tasdelen Yaylası: 
Babadağ ilçesine 5 km.,  Sarayköy ilçesine 20 km. mesafededir. Yolu stabilizedir. Hisarköy’de Attuda antik kenti vardır. Yayla engebeli arazide olup, çam, kestane, ceviz vb. ağaçlarla kaplıdır.

Karagöz Yaylası : 
Kapuz Mağarasının da yer aldığı bu yayla, Çameli ilçesindedir. Çam ağaçlarıyla kuşatılmış bu yaylada bol su bulunmaktadır. 
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024