Serçe türünden küçük bir kuş ...

Becet,
Çimçek,
Serçe,
Serçe, 
Serçegillerden, insanlara yakın yerlerde ve ve tarlalarda yaşayan, kışın göçmeyen, koyu boz renkli, ötücü, konik gagalı küçük bir kuştur. Konik gagalı, tombul vücutlu ötücü bir kuş. 

Sürüler halinde de bulunurlar. Tane, meyve ve böcek yerler.  Göçücü değildir. 40 yıl kadar yaşarlar. Altın serçe sarı tüylüdür. Evcil serçenin, sırt ve kanatları kahverengi, karın kısmı gridir. Gerdanında siyah bir leke bulunur. Dişiler daha sönük renklidir. Genellikle kahverengi, siyah ve boz renklidirler.
Amerika ve Avustralya’ya sonradan götürülmüşlerdir.
Dişi, kahverengi benekli 4-5 adet beyaz yumurta yumurtlar. Kuluçka süresi 11-12 gün sürer.
Yavrular yumurtadan çıktıktan iki hafta sonra yuvayı terk ederler. Eşler bir yaz süresince 3-4 defa yavru çıkarırlar. Tırtıl ve böcekleri yediklerinden dolayı faydalı sayılırlarsa da, ekinlere olan zararları da vardır.

Çeşitleri;
Ağaç serçesi,  Altın serçe,  Bataklık serçesi,  Bayağı serçe, Çalı serçesi,  Çöl serçesi, Dağ serçesi, Evcil serçe, Kar serçesi,  Kaya serçesi, (Petronia petronia), Orman serçesi,  Söğüt serçesi, Sarı gerdanlı serçe.  
SERÇE
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024