Yeni Zelanda’ya özgü, sarhoş güvercin de denilen bir güvercin türü...

Kereru,
Sarhoş güvercin,
Yeni Zelanda'ya özgü bir güvercin türü.
Kereru türündeki kuş, fermante olan, mayalanan tatlı meyvelerden yediği için sarhoş oluyor.  Sarhoş olan kuşlar çoğu zaman garip davranışlar sergiliyor. Yeni Zelandalı bu tür güvercinler, güzel renkli tüylere sahip olup, sürekli sarhoş olduklarından dolayı ünlüdürler. 


Zamanlarının çoğunu fermante olmuş ve alkol içeren meyveler tüketerek geçiren kererular, Yeni Zelanda’ya özgü beş güvercin türünden birisi olarak nam salmışlar.

Çoğu zaman ayakta duramayacak (uçamayacak) kadar sarhoş olan kereruların avlanmaları ülkede yasaklanmıştır. Ancak avcılar, bir yerlerde kafası güzel ve kendinden geçmiş bir şekilde sızan kereruları, etleri ve güzel tüyleri için avlıyorlar daha doğrusu gidip topluyorlar. Kereruların türleri bu nedenle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olup, korunma altına alınmışlardır.

Güvercin, Güvercingiller (Columbidae), takımına ait, 300'e yakın türden oluşuyor. Güvercin, kumru, Dodo (Raphus cucullatus) ve Pezophaps solitaria gibi soyu tükenmiş türleri içeren bir familyadandır.

DODO




© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024