Bir film, kitap, müzik veya video oyunu hiç fark etmeksizin sizin o üründen alacağınız hazzı etkileyecek şekilde ipucu veya bilgi paylaşımında bulunmak ...

Spoiler,
İng. Spoiler,
Frn. divulgacher,
Alm. Spoiler,
Bir eserin konusu veya detayları hakkında bilgi veren.


Eser okunmadan, dinlenmeden veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda alıcının eser ile ilgili düşüncelerini veya alacağı hazzı etkileyebilecek açıklama veya ipucu.
Bir şeyin değerini veya miktarını azaltan ya da tamamen yok eden anlamında yakın dönemde Türkçeye yerleşmiş İngilizce kökenli bir sözcük.

Bir eserin izleyici, okuyucu, dinleyici tarafından eğlenceli bulunması, erken öğrenilen detaylar ve eleştiriler ile çoğu zaman zorlaşır. 

Bir sinema filminde senaryodaki dönüm noktalarının ya da şaşırtıcı sonun henüz izlenmeden öğrenilmesi, seyircinin filmden alacağı potansiyel zevki büyük oranda azaltır. Bu yüzden bu tip yazıların başına, eseri henüz görmemiş olan insanların yanlışlıkla okuyup öğrenmesini engellemek amacıyla spoiler uyarı ibareleri konulur.

Spoiler, 
Spoiler yemek; 
Bir filmi izlemek için henüz fırsat bulamamışken biri bu filmin size sonunu söylerse spoiler yemiş olursunuz. Filmi izleme esnasında her ne kadar heyecanlanıp, duygulanırsanız duygulanın en nihayetinde filmin sonucunda neyin olacağı konusunda artık bir fikir sahibisinizdir. Dolayısıyla spoiler yemiş ve filmin ilk vereceği haz kaybolmuştur.

Spoiler yememek için artık internet sitelerinde açılır kapanır pencereler içerisine spoiler yerleştiriyor. Bu pencereleri eser öncesinde yok sayarsanız spoiler yeme şansınızı da en aza düşürmüş olursunuz.

Spoiler vermek;
Bir eser hakkında net ipucu veya detay verirseniz spoiler vermiş olursunuz. Bir film izlediniz ve bu filmi çok beğendiğiniz. Bu filmin içeriği hakkında derin bir detay sunmanız ve özellikle sonuna dair bir bilgi paylaşmanız durumunda spoiler verirsiniz. 


© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024