Güney Amerika üzümü de denen zayıflatıcı özelliği olan üzüm...

Açai,
Acai,
Açai üzümü,
Adını Tupi dilindeki ağlayan, su saçan meyve anlamındaki iwasa kelimesinden alır.
Anavatanı Güney Amerikadır. Euterpe familyasından bir tür palmiye ağacının küçük ve mor, kırmızı renkli meyvesidir.   Güney Amerika Yağmur ormanlarında yetişmekte olan Acai meyvesi aslında, bir tür böğürtlendir. 


Birçok ülkede hızla bu özelliğinden dolayı çok kullanılmaktadır. Yüksek antioksidan oranıyla ciltteki kırışıklıkları önlediği belirtiliyor. Zayıflatıcı özelliğe sahiptir.

Sağladığı enerji ve güç nedeniyle sporcular tarafından da tercih ediliyor.

Açai Palmiyesi çok yaygındır. Güney Amerika’nın kuzeyi boyunca sıkça bulunur. Nehir kıyılarında, taşkın ovalarında yetişir. Brezilya’nın nehir yatakları boyunca bulunur. Amazon Nehrinin geniş deltasında kimyasallardan uzak, organik koşullarda yaygın olarak yetişir.

Meyve olarak tüketildiği gibi yağı da çıkarılır. Açai yağı yeşil renklidir. Yumuşak bir aromaya sahip olup oleik ve palmitik yağ asitleri bakımından yüksektir. Yemek ve soslarda kullanılır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024