Turkey Electronic Gaming League Nedir?

Ülkemizde e spor sektörünün gelişimi, diğer ülkelere göre oldukça yavaş. Verilen değer de aynı şekilde çok daha az. Ülkemizdeki e sporu geliştirmek içinse yapılabilecek çok fazla şey var. Sektör henüz yeni şekillendiğinden dolayı, yapılabilecek birçok çalışma ve proje bulabilirsiniz. Bunların fırsatını ve ülkemizdeki e spor eksikliğini hisseden Ege “Rio” YURTSEVER de bu alanda çalışmalar ve projeler yapmak için kollarını sıvamış durumda. Kurduğu TGL topluluğu sayesinde birçok farklı projenin planlarını yapan Ege “Rio” YURTSEVER, Türkiye’deki e spor sektörünü geliştirmek için çabalıyor. Hem kurucusu olduğu hem de yöneticiliğini yaptığı TGL topluluğu, Türkiye e sporunu geliştirme konusunda kilit rolde. Toplulukta bulunan insanlar, oyuncular ve hakemler e spora hak ettiği değeri vermek için sıkı çalışıyorlar. 




Turkey Electronic Gaming League topluluğu bu bağlamda e sporun gelecekteki kalbi bile diyebiliriz. Yapılan turnuvalar ve çalışmalarla devamlı bir adım öne çıkarak yenilikler getirmeyi planlıyorlar. Uzun dönemde birçok güzel plan ve proje ile de görmeyi hedefliyoruz. 

TGL Nasıl Kuruldu? 

Ege “Rio” YURTSEVER, eski bir profesyonel oyuncu olmanın yanı sıra, e spor dünyasını da tanıyan birisi. Ancak geçirdiği sağlık problemleri nedeniyle profesyonel kariyerine ve hayallerine veda etmek zorunda kaldı. Bu süreçte e spora veda etmemeye karar veren Ege “Rio” YURTSEVER, TGL ekibini kurup başkalarının hayallerini gerçekleştirmeye karar verdi. Kendisi gibi hayallerinden uzaklaşan insanların bir şans daha elde edebilmesi için kurduğu bu topluluk, şu anda hem oyunculara hem de e sporculara hizmet etmekte. Düzenlenen her bir turnuva, atılan her bir adım ve gerçekleşen her proje ile devamlı büyüyen TGL önümüzdeki yıllarda da adından oldukça bahsettirecek gibi duruyor. 

Hayallerin buluştuğu ve gerçek olamaya bir adım daha yaklaştığı bir topluluk olmayı hedefleyen TGL, aynı zamanda League of Legends, PUBG, PUBG Mobile, Among Us, Scrrible It ve Valorant gibi birçok farklı oyunun da turnuvasını yapmakta. Discord üzerinden yaptıkları turnuvalarla şu ana kadar milyonlarca oyuncuyu buluşturmuş durumdalar. Bundan sonra da daha fazlasını hedefliyorlar.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024