Kasık Fıtığı Olanların Yorumları

Kasık fıtığı ameliyatı olanların yorumları genellikle merak edilmektedir. Yorumlar ameliyatı yapan doktorun deneyimine ve kullandığı yönteme göre değişiklik göstermektedir. Ancak bu konuda uzman bir doktor tarafından ameliyat edilirseniz ve doğru tetkikler uygulanırsa çok fazla şikayet edeceğiniz konu bulunmamaktadır. Kasık fıtığı ameliyatı olanların yorumları arasında siz de olumlu yorum yapan bir hasta olmak istiyorsanız mutlaka iyi bir araştırmadan sonra doktor seçiminizi yapmalısınız.

Kasık fıtığı ameliyatı olanların yorumları tek taraflı ve çift taraflı operasyonlara göre farklılık gösterebilmektedir. Çünkü kasık kimi zaman sağ veya solda, kimi zaman da iki tarafta da gözlenebilmektedir. Çift taraflı fıtıklarda dikiş sayısı daha fazla olacağından dolayı iyileşme süreci daha uzun sürebilir.



Kasık Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?


Kasık fıtığı; kasıkta meydana gelen yırtılmalar ve bu yırtılmalardan kaynaklı şişmeler sonucu oluşan ağrılı bir rahatsızlıktır. Fıtığın tedavisinde sadece cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Ameliyat olmadan herhangi bir şekilde iyileşme söz konusu olamaz. Ancak ameliyatta farklı teknikler kullanılmaktadır. Yırtılmalar hastanın durumuna göre yama ya da dikiş yöntemiyle kapatılmakta ve kişi eski sağlığına kavuşmaktadır.


Kasık Fıtığı Ameliyatı Zor Mu?


Kasık fıtığı ameliyatı olanların yorumları çok merak edilmektedir. Çünkü fıtık sorunu yaşayanlar ameliyatın zor olup olmadığını merak etmektedir. Ameliyatın kolay bir şekilde yapılabildiğini söyleyebiliriz. Kimi zaman ameliyatla aynı gün, kimi zaman da ameliyatın sonrasındaki ilk gün taburcu işlemi yapılabilmektedir. Ameliyatın ardından yaklaşık 7 gün ile 10 gün sonrasında eski yaşantınıza ağrısız bir şekilde dönebilirsiniz.


Kasık Fıtığı Ameliyatı Ne Kadar Sürer?


Kasık fıtığı ameliyatı kolay mı sorusuna evet dememizin en büyük sebeplerinden birisi ameliyatın süresidir. Çünkü bu ameliyat yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürmektedir. Ameliyat genellikle kapalı yöntemle yapılmaktadır. Göbekten açılan 3 delikle birlikte ameliyat yapılır ve açılan bu 3 delik sonrasında dikilir. Eğer çift taraflı kasık fıtığı ameliyatı olacaksanız süreç 1 saate kadar çıkabilmektedir.


Kasık Fıtığı Ameliyatı Riskleri Nelerdir?


Kasık fıtığı ameliyatı sonrası bazı riskler söz konusudur. Ancak riskleri uzman bir doktor eşliğinde en alt seviyeye indirebilirsiniz. İşte karşılaşabileceğiniz riskler:

• Ameliyattan hemen ya da birkaç saat sonra yara yerlerinde kanamalar görülebilir. Özellikle şeker hastalarında daha sık gözlenmektedir.
• Göbek bölgesinden açılan deliklerden hortum sokulmaktadır. Böylece kanın dışarı atılması sağlanır. Eğer hortumun duracağı bölge iyi ayarlanmazsa kan birikmesi gözlenebilir.
• Anestezi uygulanacağından dolayı hastanın bünyesi anesteziyi kaldırmazsa bazı komplikasyonlar gözlenebilir.
• Yara yerine düzenli şekilde pansuman yapılmazsa enfeksiyon gözlenebilir.


Kasık Fıtığı Ameliyatı Ne Kadar Sürede İyileşir?


Açık kasık fıtığı ameliyatı günümüzde fazla tercih edilmemektedir. Ancak kapalı ameliyata göre iyileşme süresi daha uzamaktadır. Ayrıca yaşlılarda kasık fıtığı ameliyatı daha zor iyileşebilir. Özellikle şeker hastası olanların daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir. Genel olarak 4 gün ile 10 gün arasında bir iyileşme süreci vardır. Bu farklılıklardan dolayı kasık fıtığı ameliyatı olanların yorumları değişiklik göstermektedir.


© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024