SEO Nedir? İpuçları ve Stratejiler

Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO, web sitenizin Google, Yandex, Microsoft Bing gibi arama motorlarındaki görünürlüğünü artırmak için uyumlu hale getirmeniz dir. Web sayfanızın arama motorlarında görünürlüğü ne kadar yüksek olursa tıklanma oranı da buna paralel olarak artar. SEO'nun asıl amacı ise web sitenize gelen ziyaretçileri artırmaktır. Peki SEO nedir ve nasıl çalışır?

Site içi SEO Nedir? Nasıl yapılır?

Web sitesi içeriklerinizin arama motorlarında üst sıraya çıkarmak için yapılan tüm işlemler Site içi SEO'dur. İçeriklerinizi optimize ederken iki ana faktöre dikkat etmeniz gerekmektedir. İçerikleriniz insanlara göre (yani hedef kitlenizin göreceği içerikte neler var?) ve arama motorlarına göre (arama motorlarının algılayacağı kodlar) optimize etmelisiniz. Sitenizde her zaman yüksek kalitede içerikler yayınlamanız gerekmektedir. Bunu ise ziyaretçilerinizin ne istediğini anlayarak ve Google verilerini kullanarak yapabilirsiniz. Peki site içi SEO nasıl yapılır gelin birlikte inceleyelim;

Anahtar kelime araştırması ve planlanması: İçerikleriniz insanların bulmasını kolaylaştıran anahtar kelimeler içermelidir. Anahtar kelimesi araştırması ile kelime hacmini ve rekabet kapasitesini öğrenebilirsiniz.  

Meta açıklaması: Arama motorlarında görünen başlık ile açıklamanın birbiriyle uyumlu olması gerekmektedir. 

Başlık etiketleri: İçeriğinizin insanlar tarafından anlaşılmasını kolaylaştırır. 

Görsel optimizasyonu: Multimedya kullanarak içeriğinizi zenginleştirebilirsiniz. 

Mobil uyumlu site: Mobil uyumlu siteler kullanıcı deneyimini etkiler. Sitenizde kolay ve rahat bir şekilde gezinen kullanıcılar sitenizde daha çok vakit geçirir.

SEO uyumlu URL: Kullandığınız URL anahtar kelime içermeli ve anlaşılabilir olmalıdır. 

Site Hızı: Web sayfasının hızlı yüklenmesi kullanıcılara sunduğu deneyim ile ziyaretçilerinizin web sitenizde daha fazla kalmasını sağlar.

İçerik: SEO uyumlu oluşturulan özgün ve kaliteli içerikler ile web sitenizi daima güncel tutmalısınız.

Site Dışı SEO Nedir? Nasıl yapılır?

Web sitenizdeki içerik optimizasyonuna uyum  ve başarısına katkı sağlayan tüm etkinlikler Site dışı SEO olarak tanımlanır. Site dışı SEO en çok bağlantı kurma yolu ile yapılır. Web siteniz ile ilgili, güvenilir ve popüler sitelerden bağlantılar almak site dışı optimizasyonuna büyük fayda sağlar. Bağlantı almanın ve site dışı SEO yapmanın birçok yolu vardır. Site Dışı SEO nasıl yapılır gelin birlikte inceleyelim;

Bağlantı alma (backlink): Başka sitelerden kendi sayfalarınıza bağlantılar almak ziyaretçi sayınıza olumlu yönde etki eder.

PR Çalışması: Pazarlama araçlarını kullanarak markanızın prestijinin ve bilinirliğinin sağlanması işlemidir.

Sosyal Medya Pazarlaması ve Optimizasyonu: Web sitenizin reklamının sosyal medya mecrasında yapılmasıdır.

E-posta pazarlaması: Reklam veya ticari bildirim göndermek için kullanılan pazarlama yöntemidir.

HTekin Dijital İş Çözümleri Ajansı

Arama yapanların beklentileri ve ihtiyaçları sürekli değişmektedir. Bu nedenle değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak icin sitenizin devamlı olarak güncel tutulması önemlidir. HTekin Dijital İş Çözümleri ajansı on yılı aşkın süredir SEO hizmeti vermektedir. Web sitenize organik trafik çekmek için SEO konusunda size yol gösterir. SEO öğrenmenin en kolay yolu deneyimlemektedir. HTekin Dijital İş Çözümleri Ajansı verdiği eğitimler ile de sizlere uygulamalı deneyim imkanı sunar.


© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024