En İyi Grafik İşleme Birimleri (GPU)

 En iyi grafik işlem birimleri, hem oyun hem de video düzenleme işlerini barındırabilen birimlerdir. Elbette en iyileri profesyonellerin kullandığı ve genellikle ticari olarak satılmayanlardır. Bugün, şu anda piyasada bulunan en iyi GPU'lardan birkaçını göstereceğiz.



1. Nvidia GeForce RTX 3060 Ti

Bu GPU'nun belleği 8GB'tır ve paranızın karşılığını veren GPU'lar arasında en üst sıralarda yer almak için yarışıyor. AMD'nin değer odaklı tüm GPU'ların kralı olduğu bir dönem vardı, ancak şimdi Nvidia dümende görünüyor. Yeni GPU'ları uygun fiyata piyasaya sürüyorlar. Ancak tedarik sürekli bir sorundur.


Bu grafik kartı mükemmel bir 1080p çözünürlük seviyesi sunuyor ve insanlar onun sağlam ışın izleme performansından memnun kalacak. Serin kalıyor ve aşırı ısınma endişelenmenize gerek kalmayacak bir şey değil. Ancak yalnızca giriş seviyesi 4K kalitesini sunabiliyor.


Buna rağmen GPU, önceki modele göre geliştiği için paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. Bu nedenle mükemmel bir oyun grafik kartıdır; burada en iyi PC oyunlarını 1440p ayarlarında bile çalıştırabilirsiniz. En hızlısı değil ama beklentileri karşılıyor. 7Slots casino gibi sitelerde oyun oynamak ve video izlemek için idealdir.

2. Nvidia GeForce RTX 3080

Nvidia'dan bir diğeri olan bu grafik kartı, 10 GB'a kadar bellek gücü sunabiliyor. Bir dezavantajı varsa o da maliyetidir. Bugün 2.000 dolardan az olmamak üzere satılıyor. Bu GPU nadirdir çünkü onu üretmek için ihtiyaç duydukları malzeme sıkıntısı vardır.


RTX 3080 oyuncular için en iyi seçenektir. En azından 4K çözünürlüğün keyfini çıkarabilirsiniz, ancak aynı kaliteyi sunabilen önceki GPU'lara kıyasla fiyatı yarı yarıya azaldı.


İşlemci düşük sıcaklıkları koruma kapasitesine sahip olduğundan ekstra bir soğutma sistemi satın almanıza gerek yoktur.


Şirketin yaptığı en büyük değişikliklerden biri bellek bant genişliğindeki artıştı. Bu sayede Assassin’s Creed Valhalla gibi Triple-A oyunlarını oynayabilirsiniz. Kripto madencilerinin kullandığı güçlü bir GPU'dur. Talep o kadar yüksek ki, zorlukla ünite bulmak mümkün.


Bu grafik kartı her zaman stokta bulunmadığından denemek isteyebileceğiniz bir alternatif Nvidia GeForce Now'dur. Altı ayda bir 100 dolara kiraladığınız bulut tabanlı bir GPU'dur. Aslında ayda yalnızca 17$ ödüyorsunuz.


3. AMD Radeon RX 6800

Maksimum 2,10 GHz kapasite ve 16 GB belleğe sahip bu GPU, AMD'nin bugün piyasadaki en üst düzey GPU'larından biridir. Sağlam 4K oyun oynamanın yanı sıra 1440p'de etkileyici bir ışın izleme sunabilir.


Bu GPU'nun arkasındaki teknoloji RDNA 2 grafik mimarisine dayanmaktadır. Bu, PS5 ve Xbox Series X'te kullanılan teknolojinin aynısıdır. Bu, yeni nesil PC oyunlarını etkileme potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir.


Tasarım açısından AMD eski üfleme stilini terk etti. Bu GPU, soğutma sürecini öncekilere göre çok daha verimli hale getiren üç fan kullanıyor. Ayrıca GPU ağır yüklere rağmen sessiz kalıyor.


Tüm bunlara rağmen hala ışın izleme konusunda geride kalıyor. Bu, mükemmel bir performans sağlayamayacağı anlamına gelmez. Sadece bu listedeki emsalleriyle karşılaştırıldığında diğerleri kadar iyi değil.


4. AMD Radeon RX 6700 XT

Bu GPU, özellikle 1440p çözünürlük kullanan oyuncular için mükemmel bir seçimdir. Bir önceki gibi AMD'nin RDNA 2 teknolojisini kullanıyor.


Bu GPU benzersizdir çünkü üst düzey GPU'ları erişilebilir bir fiyata pazara sunar. Işın izleme, ticari bir kitle için neredeyse imkansız bir başarı olsa da AMD, GPU'nun oyunlarda gerçekçi görüntüler sunmasına yardımcı olmak için gölgelendirici performansını artırmayı başardı.


Şu anda 12GB olan azaltılmış bellek kapasitesine sahip olmasına rağmen bu bir sorun değil. GPU, bellekte 8 GB'lık bir arabellekle 1440p görüntüleyebilir. Ayrıca, yoğun kaynak kullanan oyunlarda kullanıldığında %3 oranında artırılmasına yardımcı olan Akıllı Erişim Belleğine (SAM) de sahiptir.


GPU ünitesi satın almadan önce kendinize bilgisayarınızla ne yapmak istediğinizi sormanız gerekir. Üst düzey video düzenleme için çok fazla güce ihtiyacınız olacak. Ancak basit oyunlar için güçlü bir GPU'ya bile ihtiyacınız olmayabilir. Kullanmak istediğiniz oyunları veya video düzenleme yazılım programlarını belirleyin. Buradan oyunun GPU özelliklerini inceleyebilir ve PC yapınız için doğru olanı satın alabilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız GPU'nun işlemciniz ve anakartınızla uyumlu olduğundan emin olun. Bunların hepsi aynı portlarla yapılmamıştır.


© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024