RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Şansölye Scholz’dan Ukrayna’nın NATO Üyeliği Hakkında Açıklamalar

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, ZDF televizyon kanalında katıldığı bir programda Ukrayna’nın NATO üyeliği konusundaki tartışmalara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Scholz, Ukrayna’nın NATO’ya katılım sürecinin henüz gündemde olmadığını vurgulayarak, “Savaş halindeki bir ülkenin NATO üyesi olamayacağını anlamanın çok önemli olduğuna inanıyorum.” dedi.


Ukrayna’nın NATO üyeliği ile ilgili olarak, Washington ve Vilnius’ta alınan kararların yanı sıra beklentilerin de net bir şekilde ifade edildiğini belirten Scholz, “Ancak şu anda bu kararın ötesinde yeni bir karara gerek olmadığına inanıyorum.” ifadesini kullandı.


Scholz, Ukrayna’ya sağlanan desteklerin, Rusya ile NATO arasında bir çatışmaya dönüşmemesi için dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda, “Bu, benim çok net olduğum ve pozisyonumu değiştirmeyeceğim bir konu.” diyerek duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.


Almanya’nın Ukrayna’ya tedarik edeceği silahların gerilimi artırmaması için titizlikle seçilmesi gerektiğini belirten Scholz, Alman Taurus füzelerinin teslimatını örnek göstererek, “Benim görüşüm açık. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


http://dlvr.it/TFk25L
SUCUDO Dijital Medya Reklam Ajansı Hizmetleri Ltd. Şti.
🏠 Adalet mah. Anadolu cad. Megapol Tower 41/81 35530 Bayraklı İzmir / Türkiye 📞 +90 (553) 770 52 69 📩  ozendanismanlik@gmail.com