RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

İsrail Ordusunun Lübnan’a Yönelik Saldırıları ve Son Gelişmeler

İsrail Ordusunun Lübnan’a Yönelik Saldırıları




İsrail devlet televizyonu KAN tarafından yapılan bir habere göre, İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatının geçtiğimiz hafta Lübnan’a yönelik kara saldırılarını durdurmayı değerlendirdiği bildiriliyor. Ancak, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan’daki saldırılara ilişkin yeni stratejileri onaylayarak, bu durumu tersine çevirdi.


Haberin detaylarında, Halevi’nin Lübnan’ın güneyine yönelik kara saldırılarının genişletilmesine onay verdiği belirtiliyor. Bu karar, binlerce askerin bu saldırılara katılmasını içerebilecek bir çerçevede değerlendiriliyor. 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yürüten İsrail ordusu, 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güneyindeki kentler, Bekaa ve Baalbek bölgeleri ile başkent Beyrut’un güneyine yönelik saldırılar düzenlemeye devam ediyor.


İsrail’in temel hedeflerinden biri, Hizbullah’ın Litani Nehri’nin kuzeyine çekilmesini sağlamak. Bu bağlamda, Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda, 194’ü çocuk ve 621’i kadın olmak üzere toplamda 3 bin 189 kişinin hayatını kaybettiği, ayrıca 14 bin 78 kişinin yaralandığı bildirilmektedir.


http://dlvr.it/TG6Ts2
SUCUDO Dijital Medya Reklam Ajansı Hizmetleri Ltd. Şti.
🏠 Adalet mah. Anadolu cad. Megapol Tower 41/81 35530 Bayraklı İzmir / Türkiye 📞 +90 (553) 770 52 69 📩  ozendanismanlik@gmail.com