RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

"Sarıağız" da denilen ve 30 kg. kadar olabilen, eti makbul bir balık...

Gıranyöz (Granyöz)
Muskar,
Sarıağız balığı,
(Argyrosomus regius asso)  
Sciaenidae familyasının bir türü olan Argyrosomus regius Asso,  Akdeniz, Marmara Denizi, Karadeniz' in batı sınırlarında, Kızıldeniz' de ve az da olsa Hint Okyanusunda dağılım göstermektedir. Hızlı büyümesi, yem dönüşüm oranının yüksek olması, geniş tuzluluk aralığında yaşayabilmesi ve kaliteli et yapısı ile yetiştiricilik için büyük potansiyele sahip alternatif bir tür olarak kabul edilmektedir.

Sıcak ve ılık denizlerde 100 - 150  m. derinliklerin taşlık, mercan, kayalık bölgelerinde yaşar. Etçil bir balıktır. Kendinden küçük ne bulursa yer. Ortalama boyu 50 - 60 cm. en çok 2 m. ve 75 kg. olanlarına da rastlanır. Etinin lezzet ve verimliliği ile bolca avlanılmasından dolayı ekonomik değeri yüksektir. Fazla gezici bir balık değildir. Denizin ısı şartlarına göre bahar ortalarından Ağustosa kadar üremelerini sürdürürler.  

İletişim

SUCUDO Dijital Medya Reklam Ajansı Hizmetleri Ltd. Şti. 🏠 Adalet mah. Anadolu cad. Megapol Tower 41/81 35530 Bayraklı İzmir / Türkiye 📞 +90 (553) 770 52 69 📩  ozendanismanlik@gmail.com