Vücudun herhangi bir yerini hafifçe çizip üzerine boynuz, bardak ya da şişe oturtarak kan alma...

Hacamat, Hacamet,   

Kelime manası olarak ''emmek'' manasındadır. Hacamat eden kişiye ''Haccam'',  hacamat aletine de ''Mihcam'' denir. Hacamat olunuz, şifa bulunuz !.. 

Vücudun bir tarafından kan aldırmak, vücudun herhangi bir yerini hafifçe çizip üzerine boynuz, bardak veya şişe oturtarak vakum yoluyla kan alma.  Argoda ise hafif yaralamadır.   Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygın.

Hacamat tedavisinin en yaygın olduğu yerlerden biriyse Medine. Burada "hacamat" yöntemiyle tedavi uygulayan bir çok merkez bulunuyor. Medineliler herhangi bir rahatsızlık durumunda bu merkezlere koşuyor. Hacemat genellikle kulak arkası ve sırta yapılıyor. Tedavinin ilk aşaması traş. Traşın ardından işlem başlıyor. Devreye, ateş, bardak ve neşter giriyor.  Amaç iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından veya vücudun herhangi bir yerinden tedavi maksadıyla etle deri arasındaki kirli kanları almaktır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024