RayHaber

OtonomHaber

RaillyNews

BlauBahn

TeleferikHaber

Merhaba İzmir

KamuHaber

Karadeniz Bölgesi’ne özgü bir zeytin cinsi...

Otur,
Artvin ve civarında yaygındır. Meyveleri iri, çekirdekleri orta irilikte olup yüksek oranda yağ içerir. Erken olgunlaşır, fakat olgunluk periyodu uzundur. Soğuğa dayanıklı olduğundan geçit bölgeler için önerilebilir. Yağlık ve sofralık olarak değerlendirilir.
Marentelli: Trabzon Akçaabat ilçesinde yaygın olan bölge çeşididir. Meyvesi ve çekirdekleri iri olup erken olgunlaşır. Bölge çeşitleri içinde en az yağ kapsamına sahiptir. Soğuğa karşı dayanıklıdır. Yöresinde yağlık olarak değerlendirilir.
Patos: Trabzon ve civarında yaygın olan bölge çeşididir. Meyveleri küçük, çekirdekleri iri olup %26.8 oranında yağ içerir. Meyveleri erken kararır, olgunluk dönemi uzundur. Genelde yöresinde sofralık olarak değerlendirilir.

Karadeniz bölgesinde; Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Ordu, Samsun, Trabzon ve Artvin illerinde kuzey rüzgârlarından korunaklı kısımlarda zeytincilik yapılmaktadır. Bölgenin kendi yöresel çeşitleri yanında son yıllarda diğer bölgelerden gelen çeşitlere de rastlanmaktadır.

Bölgenin mevcut diğer çeşitleri;
Butko,    
Görvele,   
Marantelli,   
Otur,    
Patos,   
Sati, Samsun Salamuralık, Tuzlamalık, Yağlık, ırmızı Tuzlamalık,    
Sinop,   
Trabzon Yağlık.

SUCUDO Dijital Medya Reklam Ajansı Hizmetleri Ltd. Şti.
🏠 Adalet mah. Anadolu cad. Megapol Tower 41/81 35530 Bayraklı İzmir / Türkiye 📞 +90 (553) 770 52 69 📩  ozendanismanlik@gmail.com