Kaliteli bir kahve cinsi. ..

Robusta,
Arabika,
Brezilya, Guatemala ve Kenya' da yetiştirilen kahve ağacının yetişme süresi 3-5 yıl arasında değişir. Kahve ağacının meyvesine kahve kirazı denir. Kahve kirazı meyvesinin ( Coffee Cherry ) kabuğunun soyulmasıyla kahve elde edilir. Normal şartlarda, olgunlaşmış olan meyveler kırmızı renk alır ve iki kahve çekirdeğine sahip olurlar. 500 gr. kavrulmak üzere hazırlanan kahve elde için, tahminen 2 kg. kahve kirazına ihtiyaç vardır. 

Kalite olarak ikinci sırada olan robusta kahve cinsi daha asidik olup, sindirimi daha zordur. En kaliteli kahve arabikaya göre sert içimli olan ve fiyatıda daha ucuz olan bir kahve türüdür. İtalyan espresso kahvelerin de genelde robusto kahve çekirdekleri kullanılmaktadır.   

Düşük kaliteli olmayan bu kahve türünde sadece tadı acıdır. Yani içimleri açısından, Arabica daha hafif ve aromatik iken, Robusta daha acımsı ve daha az lezzetlidir.
Arabica, dünyada en yaygın kahve ağacıdır. Arabica, yetişmesi daha zor, parazitlere ve ısıya daha dayanıksızdır. Ancak elde edilen ürün daha kaliteli olduğu için yaygın olarak yetiştirilmektedir. Robusta daha nemli, sıcak bölgelerde de yetiştirilebilir ancak ürünü daha kalitesizdir. Aralarındaki en önemli fark ise Arabica çekirdekleri %1-2, Robusta çekirdekleri ise % 2-5 kafein içerirler.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024