Yaprak ve dallarında su biriktiren bitkilere verilen ad ...

Sukkulent, (Succulent).
Gövdesi etli ve sulu bir bitki türü.
Yaprak ve dallarında su biriktiren bitkilere verilen ad. 


Sukkulent bitkinin en önemli özelliği gövde ve/veya yapraklarında su biriktiren bitkilerdir. Buna en güzel örnek kaktüslerdir ve bütün kaktüsler sukkulent bitkidir.

Kaktüsler ve diğer sukkulentler sıcak havayı sever. 
Yazın sıcaklığın 40 santigrad dereceyi geçmemesine dikkat edilmelidir. Yüksek ısılarda büyüme durur. Kaktüsler kışın soğuğa dayanıklı olur. Tropikal bölge kaktüsleri ise kışın 15 santigrad derecenin altına düşmemesi gerekir. Az da olsa ara sıra su verilmelidir

Sukkulentlerin ve kaktüslerin barındırıldıkları ortam kapalı ise biriken rutubet, böceklerin ve akarların türemesine uygun ortam yaratır. Böylece mantar oluşumları için zemin hazırlar. Mantarlar, sukkulent bitkilerde yaprakların ve gövdenin çürümesine, erimesine neden olurlar. Bir çok kaktüs türünde aynı sonuçlar görülür. Çürüme ve erimeler bazen bitki gövdesininden bazen de kökten başlar. Daha sonra bitkinin bütün gövdesini sararak bitkiyi yok eder. 

Sukkulent bitkiler genel olarak doğadaki ortamlarında nemli havaya pek alışmamışlardır. Bu nedenle esas ortamına uygun yetiştirilmelidir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024