Eski dilde et ...

Lahm, (Arapça).
Et. 
Lahm diğer anlamları,
Her şeyin içi ve üzeri.
Bir işi sağlam kılmak.
Kırık şeyi kuyumcunun yapıştırması. Lehimlemek.
Bir yerde ilişip kalmak.
Almancada topal anlamına gelen sözcük.


Lahmacun, 
Açılmış hamurun üzerine kıyma ile hazırlanan iç sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir pide türü. Gaziantep ve yöresine özgü bir yemektir. İsmi Arapça lahm (et demektir) ve macun(hamur) kelimelerinden gelir. İçinde et, isot (pul biber), domates, maydanoz, salça, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz bulunur. Bu malzemeler yöreye göre ya da mevsime göre değişiklikler gösterir.

Limon sıkarak yemenin lezzetini arttırdığı doğrudur. Ancak aşağıdaki hazırlanmış lahmacunu yemenizi tavsiye ederim. Lahmacunun ortasına, közlenmiş patlıcanı kabukları soyulduktan sonra koyunuz. Üzerine, maydanoz, sumaklı soğan, közlenmiş acı yeşil biber-mutlaka acı biber acı olmalı, acının kokusunu almalısınız-, kırmızı pul biber, karabiber tuz eklendikten sonra dürüm yapılır. Elinizle altından tutun ki suyu aşağıya akmasın. Lezzeti doyumsuzdur.  
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024