Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesinde çok büyük katkısı olan Amerikalı kadın bilgisayar bilimcisi mühendis ...

Grace Hopper, (1906-1992).
Prof. Grace Hopper,
Tümamiral Grace Hopper. 
Bilgisayarları konuşturan kadın.

Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesinde çok büyük katkısı olan Amerikalı kadın bilgisayar bilimcisi mühendis. 20’inci yüzyılın ünlü bilgisayar mühendisi Grace Hopper 1906 yılında ABD, New York' ta doğdu. Yale Üniversitesi'nde Matematik ve Fizik eğitimi gördü ve üniversitenin 233 yıllık tarihinde matematik alanında doktora yapan ilk kadın oldu. 1941 yılında profesör oldu. 
New York Üniversitesi profesörü Vincent Foster Hopper ile 1930 yılında evlenen Grace Hopper, boşandıkları 1945 yılına kadar eşinin soyadını taşıdı. 

Harvard Mark bilgisayarlarının ilk programlayıcılarından olup ilk programa dili olan COBOL' u geliştirdi. Bilgisayar dilinde "debugging" diye bilinen ve programı hatalardan temizleyen konseptinin de ilk kullanıcılarındandı. FORTRAN ve COBOL gibi programlama dillerinin standartlarını oluşturdu. ve Ulusal Standartlar Enstitütüsü tarafından kabul gördü.  1949 yılında Eckert-Mauchly bilgisayar şirketinde çalıştı. Bilgisayar dahisi Amerikan Donanmasında Tümamiralliğe kadar yükselerek uzun yıllar hizmet etti ve 1986 yılında emekli oldu. Bu üstün başarılı geçmişi Amerikan savaş gemisine USS Hopper (DDG-70) adının verilmesine neden olmuştur. 
Daha sonra Digital Equipment şirketinde çalışmaya başladı ve 1992 yılında 85 yaşında ölünceye kadar burada çalıştı.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024