Eskiden oynanan, salon danslarından biri ...

Kadril, (Fr. quadrille).
Eskiden oynanan bir dans. 
Daha ziyade yurt dışında, Amerika ve Avrupa'da oynanır.  Ülkemizde daha az oynanır.
Salon danslarından biri.
Bu dansın müziğine verilen isim.
Sürekli eş değiştirilerek yapılan bir dans şeklidir. 

18. ve 19. yüzyıllarda moda olan ve dört çiftin bir kare oluşturarak yaptıkları danstır. İngiliz soylularının 1815′te seçkin Paris salonlarından İngiltere’ye getirdiği bu dört, bazen de beş contredance’tan oluşuyordu. Contredance gibi Kadril de karmaşık adımlardan çok, iç içe örülmüşfigürlerin bir arada uygulanmasına dayanıyordu. Kadrilin her bölümü tour de deux mains (iki elli dönüş), chaine des dames (hanımlar zinciri) gibi çeşitli figürler birleştirilerek yapılıyordu. Kadril çoğunlukla opera melodilerinden bir potpori ile yapılırdı. Kadril’in bir çeşidi olan lancers, 1800′lerin sonlarında yaygınlaştı. 20. yy’ın ortalarında ise halk dansı yapılan kulüplerde kadril hala yaygındı.

Rus Halk Dansları Kadril 'da Quadrille, Kadrille ve Rigodón olarak bilinir. Kadril 'mizahi bir rekabet çiftler dans. Geleneksel Rus Kadril her çift karenin merkezine bakan ile kare şeklinde düzenlenmiş dört (veya daha fazla) çiftler içeren bir danstır. Moskova banliyölerinde dans olarak bilinen eski Rusya "Quadrille" kullanımda. Aşağıda New York Rus halk dans ve müzik topluluğu Barynya, Sanat yönetmeni Mikhail Smirnov canlı konser fotoğrafları ve videoları vardır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024