Ukraynaca ile Rusçanın karışımı olan dil ...

Surjik,
Surzhyk,
ʒɪsurʒɪk
Ukraynaca: су́ржик,
Ukraynaca ile Rusçanın karışımı olan dil .
Ukraynaca "surzhyk" sözcüğü başlangıçta karışık tahıllardan yapılan un veya ekmek anlamına gelir. Çavdar ile buğday karışımı.
Ukrayna'nın bazı bölgelerinde ve komşu topraklarda kullanılan Ukrayna ve Rus dillerinin karışımı olan dil. 


Ukrayna'nın resmi dili Ukraynaca' dır.  Ukraynaca, yapısal olarak tüm Slav dilleri gibi Rusça’ya benzer. Ancak Rusça’yla aynı değildir. Ukrayna nüfusunun % 67.5'inin ana dilidir. Doğu Slav dilidir. Rusça, Ukrayna nüfusunun% 29.6'sının ana dilidir. Nüfusun geriye kalan % 2.9 diğer dilleri oluşturur. Eski Sovyetler Birliği'ne özgü 40'a yakın  azınlık dili ve lehçesi Etnologlar tarafından belirlenmiştir. Ukrayna'nın resmi dili Ukraynaca' dır.  Ukraynaca, yapısal olarak tüm Slav dilleri gibi Rusça’ya benzer. Ancak Rusça’yla aynı değildir. Ukrayna nüfusunun % 67.5'inin ana dilidir. Doğu Slav dilidir. Rusça, Ukrayna nüfusunun% 29.6'sının ana dilidir. Nüfusun geriye kalan % 2.9 diğer dilleri oluşturur. Eski Sovyetler Birliği'ne özgü 40'a yakın  azınlık dili ve lehçesi Etnologlar tarafından belirlenmiştir. 

Surjik dili Donetsk, Kharkiv, Luhansk ve özellikle nüfusun çoğunluğunun Rusça kullandığı Kırım'ın büyük metropol alanları dışında, Doğu Ukrayna'nın kırsal alanlarının çoğunda yaygın olarak konuşulur. Batı Ukrayna'nın kırsal bölgelerinde, konuşulan dil orta ve doğu Ukrayna'dan daha az Rusça unsur içeriyor.

Ukraynaca Çarlık Rusyası ve SSCB döneminde yasaklanmış bir dil olmasına rağmen varlığını sürdürmüştür. Bugün halkın neredeyse tamamı Ukraynaca konuşuyor.


Ukraynaca yapısal olarak diğer Slav dillerine benzer. Rusça, Bulgarca, Lehçe ya da Slovakça gibi bir dil biliyorsanız Ukraynacayı kolaylıkla anlayabilirsiniz.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024