Hareketleri, konuşmaları, giyimi ve yaşam tarzı erkeksi olan kadınlara verilen ad ...

Maskülen,
Frn. masculin,
İng. Masculine,
Arapça, مذكر
Erkeksi, erkeğe ait.
Maskulen, Erkek cinsiyetten klişeleşmiş niteliklere sahip, erkekçe, erkeksi.

Erkek cinsiyeti ile ilgili, erkekçe.
Erkek cinsiyeti ile ilgili; biyolojik olarak erkek, kadın değil.
Erkeklere ait, genellikle erkekler tarafından kullanılır.
Basmakalıp erkeklerle ilişkili niteliklere sahip olmak.
Virile, agresif, 
Kadınsı değil.

Maskülen, erkeksi, erkeğe benzeyen gibi anlamlara gelir.
Hareketleri, konuşmaları, giyimi ve yaşam tarzı erkeksi olan kadınlara verilen ad ...
Maskülen, Fransızca'da masculin diye geçmekte ve anlamı Erkek demektir.

Maskülen kadın toplumda erkeksi davranışları olan, çok feminen hissetmeyen ve davranmayan kadınlar maskülen kadın şeklinde tanımlanabilir.  Aynı zamanda kadınların daha erkeksi kıyafetler giymesi de modada maskülen stil denir. 

Maskülen kadın erkeksi davranır. Hareketleri, konuşmaları, yaşam tarzı ile erkeklerin tarzına, dünyasına girer. Konuşma tarzı daha sert ve erkeksidir.  Erkeksi giyinir, pantolon, gömlek, ceket gibi. Maskülen kadın feminen kadına göre daha güçlüdür ya da daha güçlü görünmeye çalışır. Yin (dişil) ve yang (erkek) tir.

Bazı Lezbiyen ilişkilerde bir taraf feminen ise diğer taraf maskülendir ve ilişki sanki kadın erkek ilişkisi görünümünde devam ettirilir. 

Fransa’da maskülen moda olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemizde de bayağı sevilen bu moda kadın kıyafetlerinin erkeksi çizgilerle tasarlanmasıyla ortaya çıkmıştır. 

Maskülen kelimesinin zıt anlamlısı, feminendir. Yani kadınsı anlamına gelen bir sözcük. Kadınsı, kadını andıran, kadına benzeyen gibi ifadeleri olan feminen dişil özelliklere sahip olanlardır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024