İtalyan mutfağında altlık olarak yenen meze ya da çerez...

Antipasto,
Antipasti (Çoğul)
İtalyan mutfağında altlık olarak yenen meze ya da çerez.
Ana yemekten önce servis yapılan yiyecek.
Ordövr, Meze .
Ordövrün İtalyan eşdeğeri.

Antipasto, resmi bir İtalyan yemeğinin başlangıç yemeğidir. Geleneksel bir meze, tipik terbiyeli etler, zeytin, peperoncini, mantar, hamsi, enginar kalpleri, çeşitli peynirler (provolon veya mozzarella gibi), salamura etler ve yağ veya sirke içindeki sebzeleri içerir.

Bir meze içeriği bölgesel mutfağa göre büyük ölçüde değişir. İtalya'nın güneyinde farklı tuzlu su balıkları ve geleneksel güney kurutulmuş etler farklı preparatlar bulmak mümkünken, kuzey İtalya'da farklı türde kurutulmuş etler ve mantarlar ve özellikle göllerin yakınında müstahzarlar içerecektir. tatlı su balığı. Dahil edilen peynirler, bölgeler ve arka planlar arasında önemli ölçüde farklılık gösterir ve sert ve yumuşak peynirleri içerir.


Antipasto masada servis edilir. İtalyan yemeğinin resmi başlangıcını gösterir. Ayrıca başlangıç ​​veya meze olarak da adlandırılabilir.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024